Blog Burgemeester: “de magie van vijf december”

Burgemeester Mark Buijs
Burgemeester Mark Buijs
Foto: Gemeente Oosterhout

Onze Burgemeester heeft weer een blog geschreven over zijn belevenissen van de afgelopen week. Deze is gepost op de Facebookpagina van de gemeente Oosterhout:

“Beste Oosterhouters, mooie momenten

Vijf december zal waarschijnlijk voor iedereen de meest bekende verjaardag zijn en één die we bijna allemaal vieren. Sinterklaas en zijn pieten zijn tenslotte ons aller vrienden. Daarbij deelt hij cadeaus uit aan alles en iedereen die, en daar gaan we van uit, een beetje lief is geweest. Wat mooi dat er iemand is, die aan iedereen denkt. Die de mogelijkheid heeft om bij iedereen, via het geven van een cadeau, zijn persoonlijke droom uit te laten komen. Met mij proberen velen van u dat ook te doen, maar het lukt niemand zo goed als Sinterklaas.

Je kunt van vijf december alleen gezamenlijk iets maken en dat is in Oosterhout niet anders. Er valt sámen zoveel meer uit Sinterklaas te halen. Sinterklaas begint met je eigen familie; zonder hen zouden Christel en ik het heel anders beleven. Het klinkt misschien raar maar het is gewoon zo. Wat betekent de Sint zijn verjaardag als je het niet met je eigen familie kan vieren, ook al is het nu in shifts.

Voor ons was het dit jaar een bijzondere Sinterklaas. Ik heb jullie verteld dat onze zoons Lars en Niels op zichzelf zijn gaan wonen. Ze studeren beiden in Tilburg en wonen gezamenlijk met een vriend in een appartement. Niels is de dag voor de goedheiligman jarig en daarom zijn we naar beide zoons toe gegaan. Zo konden we beide feestelijke dagen voor het eerst bij hen vieren. De beide vriendinnen en de jongens waren aanwezig. Wat een fijn gevoel. Ik ben trots op ze, in alles wat ze doen. Geloof me, ook bij hen gaat echt zeker niet alles goed. Maar misschien wel daardoor worden het prachtkerels. We genieten beiden met volle teugen van ze. Mede door de verjaardag van Niels net voor Sinterklaas is het een dag die ik niet vergeten zal. Een spannende maar ook magische dag.

Ik typ deze brief aan u achter mijn computer op vijf december, terwijl ik zit na te genieten. Ondertussen maak ik een stoofpotje voor Christel; een surprise. Dat vindt ze heerlijk en ik heb hier niet vaak de tijd voor. Ineens hoor ik gebonk op de ramen en het gegil van kinderen. De spanning stijgt, ineens komt Christel opgewonden de kamer binnen stormen. Ik kijk haar verbaasd aan. Christel snakt even naar adem en gelukkig ontstaat er een grote lach op haar gezicht. Geschrokken vraag ik wat er gebeurd is? Het enige dat ze er over kon en wilde zeggen is “hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar tegen het raam?” ……………………Christel? Had ze werkelijk de zware en belangrijke opdracht gekregen om Sinterklaas bij de buren te mogen helpen? Met een grote grijns roer ik nog even in het stoofpotje. Alleen samen kunnen we deze magie creëren.

Oosterhout, meer voor elkaar!
Mark Buijs, burgemeester van Oosterhout”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen