Vuelta parcours in Nederland opnieuw onthuld

Foto: Photogomez Sport

In Madrid is donderdag het parcours van La Vuelta 2022 bekend gemaakt. Met een Nederlands tintje, want de eerste drie dagen vinden plaats op Nederlandse bodem. Na twee jaar uitstel zal de 77e editie op 19 augustus van start gaan in Utrecht, gevolgd door twee etappes door het Utrechtse en Brabantse landschap. En de wielrenners komen ook door Oosterhout!

La Vuelta Holanda

Op vrijdagavond 19 augustus 2022 is de officiële start met een ploegentijdrit in Utrecht. Tijdens de tweede etappe, op zaterdag 20 augustus, koerst het peloton van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Op zondag 21 augustus trekken de renners door het Brabantse landschap tijdens de etappe Breda-Breda, waarbij de renners ook door Oosterhout komen. Oorspronkelijk zou La Vuelta in 2020 al door Oosterhout rijden, maar door corona werd de route toen aangepast. “Zowel de twee provincies, de drie steden en de 34 parcoursgemeenten staan al enige tijd in de startblokken”, zegt de Utrechtse wethouder Klaas Verschuure. “En dat geldt ook voor de vele vrijwilligers, bedrijven, sportverenigingen en scholen die allemaal een mooi feest in hun buurt willen maken van La Vuelta Holanda. Ik denk dat iedereen er enorm naar uitkijkt!”

Programma in aanloop

La Vuelta Holanda gaat al veel eerder van start dan augustus 2022. In de doorkomst-gemeenten en op andere plekken in de regio’s worden maanden van tevoren al verschillende activiteiten georganiseerd. Hiermee is La Vuelta Holanda veel meer dan drie dagen topwielrennen. De Nederlandse organisatie is in gesprek met sportverenigingen, scholen, culturele instellingen en ondernemers om te verkennen welke ideeën deze partijen hebben voor activiteiten rond het internationale wielerevenement in 2022. Er wordt ingezet op de thema’s feest, gezond stedelijk leven en duurzaamheid. Voor de stad Utrecht is het een extra bijzonder jaar; in 2022 wordt namelijk gevierd dat Utrecht 900 jaar stadsrechten heeft. Ook in Oosterhout wordt hard gewerkt aan een programma rondom de doorkomst van La Vuelta onder de naam #VamosOosterhout.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen