ING waarschuwt voor nepnummer Alarmlijn via Whatsapp

Foto: ING Bank

De ING Bank waarschuwt voor een nieuwe vorm van fraude waarbij je via een Whatsappje een bericht krijgt van de Alarmlijn.

ING Alarmlijn

Krijg je een Whatsapp bericht met daarin een 06-nummer van de ING Alarmlijn? Dan is dat oplichting. Het nummer van de ING Alarmlijn is een vast nummer, namelijk 020 22 888 00. Zoek dat nummer altijd zelf op via de ING-website of in de Mobiel Bankieren App onder het kopje ‘Service’. Je kunt het nummer natuurlijk ook opslaan in je telefoonboek. Wel zo makkelijk als je het snel nodig hebt.

Hoe werkt deze vorm van oplichting?

Je ontvangt een Whatsapp-bericht waarin je wordt gevraagd contact op te nemen met de ING Alarmlijn omdat er iets mis is met je rekening. Het bericht bevat een 06-nummer dat zogenaamd van de ING Alarmlijn is. Maar als je dat nummer belt, krijg je een oplichter aan de telefoon. Die zegt dan voor ING te werken en vertelt jou dat je geld in gevaar is. En verzoekt je daarna jouw geld over te maken naar een zogenaamde ‘kluisrekening’. Het gevolg? Je maakt al je geld over naar de oplichter.

Voorkom dat je slachtoffer wordt

Ontvang je een Whatsapp bericht met daarin een 06-nummer van de ING Alarmlijn? Dat is dat oplichting. Maak een schermafbeelding van het bericht en mail dit naar [email protected]. Blokkeer de afzender en verwijder het bericht. Zie je iets verdachts op je rekening of heb je ergens je persoonlijke bankgegevens ingevuld? Neem dan altijd contact op met de (echte) ING Alarmlijn. Onthoud goed: als de ING opvallende transacties op jouw rekening ziet, dan kunnen ze zelf je betaalproduct of rekening blokkeren. Je hoeft dan nooit zelf je geld over te maken naar een andere rekening. Je bereikt de ING Alarmlijn 24 uur per dag, 7 dagen per week via 020 – 22 888 00.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen