Heemkundekring ‘De Heerlijkheid’ is op zoek naar vrijwilligers

vrijwilligersBBQ 2018
Foto: Rinus Kuijpers / Heemkundekring

Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout zoekt nieuwe leden en vrijwilligers in de aanloop naar het jubileum in 2023.

Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout

Op 17 januari 2023 bestaat de heemkundekring 50 jaar. Dat willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Maar voor de voorbereidingen en de uitvoering van de feestelijke activiteiten in dat jaar zijn veel vrijwilligers nodig. Maar ook de huidige werkgroepen kunnen wel wat extra handjes gebruiken. Veel van de vrijwilligers zijn actief in werkgroepen die zich bezighouden met zaken als genealogie, archief, zoektochten, tentoonstellingen, lezingen, educatie, sociale media en het kwartaalblad De Heerlijkheid.

Extra handjes erg welkom

Alle werkgroepen zouden ook wel wat extra handjes kunnen gebruiken. Extra ondersteuning zou ook welkom zijn bij alle secretariële en financiële werkzaamheden binnen de heemkundekring. Er zijn verder tal van onderwerpen, waarmee we graag aan de slag zouden willen, maar waar zij nu eenvoudigweg de menskracht niet voor hebben. Zo zou de heemkundekring graag meer willen doen aan de Oosterhoutse monumenten en aan toponiemen. Ook het aanleggen van een heemtuin en iemand die de schoonmaak van het Trefpunt voor zijn of haar rekening wil namen staan op het verlanglijstje.

Iets voor jou?

Heemkundekring ‘De Heerlijkheid Oosterhout’ richt zich op de geschiedenis van Oosterhout en zijn kerkdorpen. De activiteiten bestaan uit het verzamelen en archiveren van historisch materiaal in beeld, schrift of audio en die te presenteren door middel van publicaties en het organiseren van lezingen en tentoonstellingen. Wie graag een handje wil toesteken, kan zich melden bij secretaris a.i. Paula Pols, via e-mail [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen