Kerststallenspeurtocht door Slotjes-West was weer een groot succes

Foto: Slotjes-West

De kerststallenspeurtocht door de wijk Slotjes-West was een groot succes: de plattegrond is bijna duizend keer gedownload en er zijn meer dan honderd prijzen uitgedeeld aan de deelnemers.

Kerststallenspeurtocht

Bijna zeventig kerststallen en meer dan tweehonderd verlichte berkenbomen zorgden voor een sfeervolle kerstperiode in de wijk Slotjes-West. Vanaf kerstavond tot en met 6 januari waren de kerststalletjes verspreid door de hele wijk te vinden. Bij elke stal hing een letter; alle letters samen vormden een zin: ‘Oost, west, thuis, best, hoeveel verlichte bomen tel jij in Slotjes-West?’ De wisseltrofee voor de mooiste kerststal ging naar de bewoners van de Prisma-woonvoorziening in de Huize Limburgstraat. Hun zelfgebouwde, levensgrote kerststal was dé grote publiekstrekker van deze editie. “Volgend jaar maken we een nog grotere stal.”

Prijzenpot

“Het eerste deelnameformulier lag anderhalf uur nadat de speurtocht van start was gegaan, al in de brievenbus”, vertelt Marie-Cécile Donders van de werkgroep Activiteiten Slotjes-West. “Uiteindelijk zijn zo’n 150 deelnameformulieren ingeleverd, maar veel meer mensen hebben de route gelopen. De plattegrond is bijna duizend keer gedownload! De speurtocht was ook dit jaar een groot succes.” De bewoners van Slotjes-West hebben samen voor een mooie prijzenpot gezorgd. Ze verzamelden leuke cadeautjes die als prijs konden dienen, en buurtgenoten met een eigen bedrijf stelden prijzen beschikbaar. Het leverde ruim honderd prijzen op.

Publiekstrekker

En er was dit jaar een ook voor de bewoners van de wijk een prijs te winnen voor de mooiste kerststal van het jaar. Een lastige keuze, want er was veel variatie en creativiteit in de kerstallen gestopt door de wijkbewoners. Winnaar werd de levensgrote, zelfgebouwde stal van de Prisma-woonvoorziening in de Huize Limburgstraat. Dat kwam zeker ook door de sfeer eromheen: veel lichtjes, een opblaasbare kerstman en zelfs een vuurkorf. Zij ontvangen een wisseltrofee gemaakt door wijkbewoner Diana Nooten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen