Oosterhoutse automobilisten hebben 3% minder kans op inbraak, vandalisme of diefstal

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: TheDigitalWay by Pixabay

Oosterhouters hebben volgens de Auto Risicometer 3% minder kans op inbraak, vandalisme of diefstal van hun auto dan gemiddeld in Nederland.

Auto Risicometer

De Auto Risicometer van Independer ‘meet’ de kans op autoschade. Dit risico wordt bepaald op basis van het aantal geregistreerde auto-inbraken, autodiefstallen, verkeersongelukken binnen de bebouwde kom, gevallen van autovandalisme en het aantal van de weg gehaalde dronken bestuurders in 2020. Deze aantallen worden afgewogen tegen het aantal geregistreerde personenauto’s per gemeente en provincie. De kans dat je auto in onze provincie mikpunt wordt onder andere van inbraak, vandalisme of diefstal is 17,6% groter dan elders in Nederland. Utrecht is de enige provincie met een hoger autoschade-risico dan in Noord-Brabant. De kans dat je auto schade oploopt is hier zelfs 30,7% groter dan landelijk gemiddeld.

Meest onveilig

Utrecht is landelijk gezien het meest onveilig voor automobilisten. In geen enkele gemeente is de kans op autoschade namelijk zo groot als in deze stad (80,9%). Op de landelijke lijst vinden we Eindhoven als eerste Brabantse gemeente met 62,2% op nummer 4, na Zandvoort (66,1%) en Ouder-Amstel (63,0%). Eindhoven heeft deze twijfelachtige eer onder andere te danken aan het hoge aantal auto-inbraken. Helmond (+46,9%) en Oisterwijk (+36%) vullen de top 3 aan van Brabantse gemeentes met de meeste kans op schade aan auto’s.

Veiligste gemeente

De gemeente Drimmelen komt juist als de veiligste Noord-Brabantse gemeente uit de bus. De kans op autoschade is hier juist 39,5% lager dan elders in Nederland. Boekel (-33,8%) en Sint Anthonis (-33,3%) vullen hierbij de top 3 aan. Ook in de gemeente Oosterhout lopen automobilisten 3% minder risico op onder andere auto-inbraken, -diefstallen en -vandalisme, aldus de Auto Risicometer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen