KNMI waarschuwt 2 maal met code geel voor zware windstoten

Foto: KNMI.nl

Het KNMI kondigt voor zondag 6 februari tussen 13.00 en 16.00 uur en tussen 18.00 en 0.00 uur code geel af voor zware windstoten.

Code geel zware windstoten

Het KNMI kondigt voor vandaag tussen 13.00 en 16.00 uur code en tussen 18.00 en 0.00 uur geel af voor ware windstoten. KNMI: “In de westelijke kustprovincies komen zware windstoten voor tot ca. 80 km/uur, aan het begin van de middag aan de zuidwestkust mogelijk tot ca. 90 km/uur. In de middag komen vooral in het zuiden zware windstoten voor tot ongeveer 80 km/uur. De wind komt eerst uit een zuidwestelijke richting, later uit een westelijke richting.

Twee keer code geel

KNMI: “Zondagavond komen er in de westelijke helft bij buien opnieuw zware windstoten voor tot ongeveer 80 km/uur, in de kustgebieden tot 90 km/uur, in het zuidwestelijk kustgebied mogelijk tot 100 km/uur. De wind komt dan uit een noordwestelijke richting.”

Gevaarlijke rijomstandigheden

KNMI: “Zware windstoten tot ongeveer 80 km/uur. Kans op windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Volg weerberichten en waarschuwingen.” De code geel waarschuwing van het weerinstituut geldt op zondag 6 februari voor het hele land, met uitzondering van de provincies Overijssel, Groningen en Drenthe.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen