‘Door de wind’ van Miss Montreal komt hoog binnen in de Uitvaartmuziek Top 10

Foto: Monuta

‘Door de wind’ van Miss Montreal staat voor het eerst in de top van de jaarlijkse landelijke Monuta Uitvaartmuziek Top 10.

Door de wind

De landelijke Monuta Uitvaartmuziek Top 10 van 2021 is vernieuwd. Miss Montreal’s ‘Door de wind’, een lied van Stef Bos gezongen tijdens Beste Zangers 2020, is voor het eerst binnengekomen op nummer 4. Daarmee is ‘Door de wind’ hoger binnengekomen in de Top 10 dan ‘Roller Coaster’ vorig jaar. Drie klassiekers zijn uit de lijst, ‘Waarheen, waarvoor’ van Mieke Telkamp, ‘Afscheid nemen bestaat niet’ van Marco Borsato en ‘My way’ van Frank Sinatra. De Top 3 is hetzelfde als vorig jaar met op nummer 1; ‘Ave Maria’.

Monuta Uitvaartmuziek Top 10

  1. Ave Maria – Diverse uitvoeringen (=)
  2. Time to say goodbye – Andrea Bocelli en Sarah Brightman (=)
  3. Een trein naar niemandsland Frans Bauer (=)
  4. Door de wind – Miss Montreal (NIEUW!)
  5. Rollercoaster – Danny Vera (=)
  6. Mag ik dan bij jou Claudia de Breij (-2)
  7. We’ll meet again Vera Lynn (+18)
  8. En de vogels zongen – Sweet People (-)
  9. Zwevend naar ’t geluk – Jannes (NIEUW)
  10. The Rose – André Rieu (-2)

Stijgers en dalers

Om de Monuta Uitvaartmuziek Top 10 samen te stellen zijn bijna 3.000 muzieknummers geanalyseerd die in 2021 zijn afgespeeld bij afscheidsdiensten van Monuta. Livemuziek en kerkmuziek zijn niet meegenomen in de analyse. De grootste stijger, vorig jaar nog grootste daler, van 2021 is Vera Lynn’s ‘We’ll meet again’ die van 25 naar 7 is gestegen. De Monuta Artiesten Top 10 heeft aan kop in chronologische volgorde André Rieu, Frans Bauer en Andrea Bocelli & Sarah Brightman. Dit jaar is André Hazes voor het eerst uit de artiestenlijst. Ook zijn er drie nieuwe binnenkomers in deze ranglijst: Danny Vera, Miss Montreal en Rob de Nijs.

Uitvaartmuziek in Oosterhout

Wanneer de voorkeur voor uitvaartmuziek bij leven is besproken of vastgelegd, kan dit rust geven voor nabestaanden. Vaak maken zij binnen enkele dagen keuzes om de uitvaart vorm te geven zodat die bij het leven van hun overleden dierbare past. Hoeveel en welke nummers kunnen ze afspelen? Corina Holterman, uitvaartverzorger bij Monuta Westen en Holterman vertelt: “Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van streamingdiensten als YouTube of Spotify. Wanneer hun dierbare niets heeft vastgelegd over uitvaartmuziek, kunnen we daar inspiratie uit halen voor muziek die tijdens een dienst gedraaid kan worden. Mijn belangrijkste tip bij de keuze voor uitvaartmuziek? Haal samen herinneringen op en bedenk welke muziek je helpt herinneren aan deze momenten. Dan zit je altijd goed.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen