H. Catharinaparochie in actie voor jonge vluchtelingen in Uganda

Foto: H. Catharinaparochie

Carnaval 2022 is weer voorbij. De tijd tot Pasen, de vastentijd, is begonnen. Het is een jarenlang gebruik van de H. Catharinaparochie om in die periode geld in te zamelen voor een goed doel ergens in de wereld. Dit jaar is het de bedoeling geld op te halen voor een vluchtelingenkamp in Uganda.

Vluchtelingenkamp Uganda

Veel mensen zijn vanuit omringende landen naar Uganda gevlucht. Ze wonen daar in kampen. Enkele van deze gezinnen zijn in 2018 naar Oosterhout gekomen. Ze hebben hier een nieuw leven opgebouwd. De Oosterhoutse H. Catharinaparochie heeft goed contact met deze gezinnen en ze heeft de afgelopen jaar de mensen daar al gesteund met sportkleding, zodat de jongeren zich daar kunnen ontspannen.

Betere toekomst

De H. Catharinaparochie wil dit jaar en de komende twee jaar geld ophalen om deze mensen een betere toekomst te geven. Voor dat geld bouwen de mensen daar een klein pand, waarin jongeren computer- en naailes krijgen, waardoor ze later werk kunnen vinden. Om dit gebouw te kunnen financieren is veel geld nodig. Daarom vraagt de parochie ook om jouw steun. Je kunt jouw bijdrage overmaken op NL 37 RABO 0156 22 89 47 t.n.v. H. Catharinaparochie met vermelding ‘Nakivale’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen