VASTWEL: een expositie van het volk van Mededogen bij Theek5

Volk van Mededogen
Volk van Mededogen
Foto: VASTWEL

De programmering van VASTWEL ontstaat in samenwerking met diverse partners. Zo kun je bij Theek5 dagelijks een inspiratiekaart ophalen!

Vaste partners

Frans Verkooijen van VASTWEL: “De programmering van de VASTWEL activiteiten richt zich op een inclusieve bewuste samenleving. Eentje waarbij gebaande paden worden verlaten, men inspiratie ervaart en verborgen passies en talenten zichtbaar worden. Zo ontstaat een boeiende programma door samenwerking met verschillende partners. Partners van VASTWEL zijn oa Theek 5, Frencken College, Theater de Bussel. Film op Locatie, Senia en diverse kunstenaars. Zo kun je bij Theek5 iedere dag een nieuwe kaart van VASTWEL halen met daarop teksten en tekeningen van jong en oud talent. Hoe verbeelden zij het thema Macht & Mededogen?”

Het volk van Mededogen

“Als je iets niet wil vergeten schrijf je het op je hand, als je het voor je leven wil blijven herinneren neem je een tatoeage.”, zo gaat Frans verder. “Van de geschiedenis van de tatoeage tot aan teksten over mededogen zijn op de huid geschreven, voor het leven in het geheugen gegrift. Leerlingen van het Mgr. Frencken College gingen op zoek naar waardevolle teksten en schreven deze op de huid van poppen. En zo werd het volk van Mededogen geboren.” Deze expositie is te zien in de vitrines van Theek5 aan de Torenstraat t/m 17 april 2022.

Semana Santa

Vanaf 18 maart kun je in de Sint Jan genieten van en foto-expositie van de processies uit Malaga in combinatie met de nog nooit eerder vertoonde kruisweg van de Oosterhoutse kunstenaar Albert Verschuuren. Frans: “Elk jaar trekken in Spanje in de week voor Pasen dag na dag kleurrijke processies door de steden. Een verhaal over leven en dood, over Macht & Mededogen. Daarnaast is er op de donderdag avond van 19.00 tot 21.00 uur op 17, 24 en 31 maart een theatrale beleving met muziek, tekst en beeld.” Toegangskaarten hiervoor zijn ook te koop via de onderstaande link. VASTWEL is een initiatief van het Leer- en Inspiratiehuis van het Sint Catharinadal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen