Oosterhoutse ‘Falende Foodtruck’ bij De Rijdende Rechter

Foto: KRO-NCRV

Vorige week besteedde het KRO-NCRV televisieprogramma De Rijdende Rechter aandacht aan een Oosterhoutse kwestie.

Falende Foodtruck

Corné van Mook wilde met een foodtruck koffie en soep gaan verkopen op markten en braderieën. Hiervoor kocht hij voor 4.000 euro van Ronny van Hagen een foodtruckaanhanger. Dat bedrag is nog niet helemaal betaald. Tot op heden zijn er twee aanbetalingen gedaan. Ronny eist in het KRO-NCRV televisieprogramma De Rijdende Rechter betaling van het resterende bedrag en Corné wil ontbinding van het koopcontract en zijn aanbetaling terug.

Onveilig op openbare weg

De Rijdende Rechter Mr. John Reid heeft de zaak grondig onderzocht, zo vertelde hij in de televisie-uitzending. Hij moest op zoek naar gronden om de koop te ontbinden. Zo zou er een overeenkomst zijn aangegaan voor de verkoop van een aanhangwagen die naar markten en braderieën zou gaan, dus die de weg op kan. Mr Reid: “In werkelijkheid bleek de foodtruck drie keer zo zwaar als door verkoper gemeld. Ook is het bovenstel te zwaar voor het onderstel. Meneer van Mook mag met deze foodtruck de weg helemaal niet op.”

“Dat is mijn uitspraak”

“De foodtruck voldoet niet aan de koopovereenkomst en de foodtruck is door meneer Van Mook niet geaccepteerd. Hij dacht een foodtruck te hebben gekocht waarmee hij de weg op had gemogen, maar die werd niet geleverd. Bovendien heeft hij niet te laat geklaagd. Ik zal de koopovereenkomst dan ook ontbinden. Dat wil zeggen dat de aanbetaling aan meneer Van Mook moet worden terugbetaald. Dat is mijn uitspraak en daarmee is de zaak gesloten.” Je kunt de hele uitzending terugkijken via de onderstaande link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen