Je bent verplicht te verduurzamen als je je huis wilt verbouwen

Foto: Pixabay License / FunkyNL

Sinds 1 februari van dit jaar ben je verplicht om je woning te verduurzamen wanneer er grondig verbouwd wordt.

Verduurzamen

Deze verplichting is het gevolg van een nieuwe Europese wet om de wereld een stukje groener te maken. Toch is deze regel niet op elke verbouwing van toepassing. Er moet sprake zijn van een ingrijpende verbouwing. Hiervan wordt geproken wanneer er meer dan 25% van het huis wordt vernieuwd, vergroot of veranderd. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor zonnepanelen, het installeren van een elektrische warmtepomp of isolatiemaatregelen te nemen. Ook het plaatsen van nieuw, beter isolerend glas is zo’n maatregel.

Hogere kosten

De kosten van een verbouwing zullen hoger uitkomen wanneer er verduurzamingsmaatregelen genomen zullen worden. Om huiseigenaren tegemoet te komen zijn er een aantal subsidies waar aanspraak op gedaan kan worden. Wanneer er twee of meer verduurzamingsmaatregelen worden genomen kun je subsidie aanvragen. Daarnaast is er extra ondersteuning voor diegene met een lager of modaal inkomen dankzij het Nationaal Warmtefonds.

Meer informatie

Ben je op zoek naar meer informatie over alternatieve energievormen of wil je advies over het verduurzamen van je huis? Het kan ze bij ONE niet gek genoeg zijn. Je kunt elke zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur terecht in het adviescentrum aan de Nieuwstraat 2b. Op de onderstaande link vind je kennisfilmpjes, nieuws en kun je snel en simpel een energiescan aanvragen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen