Amphia besteedt aandacht aan psychische klachten bij schildklieraandoeningen

Amphia Molengracht Breda
Foto: Amphia

Van donderdag 19 tot en met woensdag 25 mei organiseert Schildklier Organisatie Nederland (SON) de jaarlijkse Week van de Schildklier.

Week van de Schildklier

Dit jaar besteedt de patiëntenvereniging van het Amphia aandacht aan psychische klachten die kunnen optreden bij de verschillende schildklieraandoeningen. Veel mensen weten niet dat naast lichamelijke klachten, ook psychische klachten kunnen voorkomen. Denk daarbij aan angstaanvallen, stemmingswisselingen (kort lontje), concentratieproblemen en neerslachtige gedachtes of depressies. Klachten die grote invloed kunnen hebben op relatie, gezin en werk. Tijdens de Week van de Schildklier kun je deelnemen aan online lotgenotenbijeenkomsten en gebruikmaken van de extra uren Schildkliertelefoon.

Activiteiten

Donderdag 19 mei 11.00 uur trappen internist-endocrinoloog dr. R.F.A Tummers – de Lind van Wijngaarden en medisch psycholoog A. Heessels-Driessen de week af met het (gratis) online webinar ‘Schildklier en psychische klachten’. Beiden zijn verbonden aan Schildkliercentrum Zuyd van het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen. Op maandag 23 mei staan ervaringsdeskundige vrijwilligers van 10.00-15.00 uur klaar in het Amphia Ziekenhuis aan de Molengracht in Breda voor uw vragen en ervaringen met jouw schildklieraandoening. Naast informatiemateriaal is een kaart met 10 tips van ervaringsdeskundigen verkrijgbaar.

Over de schildklier

De schildklier is een klein orgaantje in de hals, dat belangrijk is voor het functioneren van vele processen in het menselijk lichaam. Als die klier ontregeld is, kunnen mensen allerlei klachten krijgen. Zij kunnen alleen een normaal leven leiden als ze zo goed mogelijk zijn ingesteld op hun medicijnen. Toch blijft een deel van hen verschillende klachten houden, die van invloed kunnen zijn op hun dagelijks leven en welbevinden. Voor meer informatie en aanmelden voor het webinar klik je op de onderstaande link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen