Waterscouting Het Zuiderkruis krijgt 8500 euro subsidie voor renovatie wachtschip Rola

Foto: Waterscouting het Zuiderkruis

De gemeente heeft Waterscouting Het Zuiderkruis bij uitzondering een impulssubsidie van € 8.500,- gegeven voor de renovatie van wachtschip Rola.

Wachtschip Rola

De Rola is het drijvende clubhuis van de vereniging Waterscouting Het Zuiderkruis. Het is een Friese maatkast uit 1911, gebouwd door Van Duijvendijkte in Oudekerk aan de IJssel. Het schip is 38 meter lang en ruim 6,3 meter breed. De Rola is sinds 1985 in het bezit van Waterscouting Zuiderkruis. Het schip is destijds aangekocht ter vervanging van het oude wachtschip Het Noorderlicht. Tot die tijd was het schip in gebruik voor het vervoer van lading zoals grind, graan en zand.

Waterscouting het Zuiderkruis

Het Zuiderkruis is een actieve vereniging die zich bezighoudt met alles rondom en op het water. Elke zaterdag verzamelen zij zich op het wachtschip Rola. In het zomerseizoen wordt er met de vletten gevaren en worden er instructies gegeven in zeilen, roeien, wrikken, en knopen. In het winterseizoen gaan de vletten uit de vaart en wordt er gezamenlijk onderhoud gepleegd aan de Rola en de vletten, zodat ze er in het volgende seizoen weer tegenaan kunnen. Kijk voor meer informatie op de onderstaande link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen