Cursus omgang met dementie voor mantelzorgers

Foto: Surplus Welzijn

Binnenkort start er een nieuwe cursus omgaan met dementie voor familieleden in activiteitencentrum de Slotjes. Het programma informeert over zorgen voor iemand met dementie en zorgen voor jezelf.

Dementie en Nu

Dementie en Nu heeft als doel om familieleden te helpen om dementie te begrijpen en hiermee te kunnen omgaan. Tijdens tien bijeenkomsten bespreken we thema’s zoals: inleving in de veranderende beleving en gedrag, omgaan met zorg, communicatie, regelzaken, veiligheid en zelfzorg. Het psycho-educatie pakket is een initiatief van Into D’mentia, Expertisecentrum Vlaanderen en Alzheimer Liga Vlaanderen. De groep is bedoeld voor familieleden (partners en kinderen) die zorgen voor een naaste met een vorm van dementie. Verschillende groepen komen na de cursus langdurig bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en blijven leren.

Wat is mantelzorg?

Zorg jij langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit uw omgeving? Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Dan ben je een van de 4 miljoen mantelzorgers die Nederland rijk is. Dat is dus 1 op de 3 mensen in ons land! Mantelzorgers kiezen er niet voor om te gaan zorgen: het overkomt hen, omdat ze een emotionele band hebben met degene die zorg nodig heeft. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag, kunnen hier niet zomaar mee stoppen en verrichten soms verpleegkundige handelingen.

Meer informatie

De cursus ‘Dementie en Nu’ wordt meerdere malen per jaar overdag en in de avonduren aangeboden door Surplus Mantelzorg en is gratis toegankelijk. Zowel deelname aan de bijeenkomsten als het verstrekte cursusmateriaal is kosteloos. Kan een naaste niet alleen thuis blijven? Dan is hij/zij tijdens de cursus welkom bij De Ontmoetingsplek. Voor aanmelding voor de volgende groep, informatie over mantelzorgondersteuning of buddyhulp kun je contact opnemen via e-mail [email protected] of bellen naar 0162-748600.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen