Blog Burgemeester: “Viva España”

Foto: Gemeente Oosterhout

Onze Burgemeester heeft weer een blog geschreven over zijn belevenissen van de afgelopen week. Deze is gepost op de Facebookpagina van de gemeente Oosterhout:

“Beste Oosterhouters, Viva España

Even waanden we ons in Spaanse sferen. En dan heb ik het niet over de energieke inbreng van de Spaanse dame bij het Eurovisiesongfestival. Nee, dan heb ik het over de Vuelta; de prachtige Spaanse wielertocht die dit jaar in Nederland start. Wielerliefhebbers hebben er twee jaar langer op moeten wachten, maar dit jaar is het dan zover. De Vuelta start met een tijdrit in Utrecht. En daarna worden twee grotere Brabantse steden Breda en Den Bosch aangedaan.

Ergens tussen deze grote steden doen zij ook Oosterhout en één van de Oosterhoutse parels aan. Even zullen vele miljoenen mensen van over de hele wereld oog hebben voor Oosterhout en in het bijzonder het lintdorp Oosteind. De Provincialeweg in Oosteind en de Bovensteweg in Oosterhout zullen onderdeel van de koers zijn. Het wegdek op de Bovensteweg is pas vernieuwd en zal als een fluwelen loper aanvoelen. Maar de Provincialeweg in Oosteind zal een uitdaging voor het hele peloton worden. Een soort Parijs- Roubaix, maar dan op rammelende gebakken kaaien. We moeten daar echt aan het werk.

Deze week was er al een voorproefje van de wereldwijde aandacht die een aantal grote Nederlandse steden en ons prachtige dorpje Oosteind te wachten staan. Een landelijke kick-off van de Vuelta. Met stralend weer vertrok een peloton fietsers voor een tocht via Den Bosch naar Utrecht. Tussendoor deed men ook het zonnige en idyllische kerkplein van Oosteind aan. Ik mocht deze karavaan daar ontvangen samen met Jolanda van Beek, Vincent van Gils en Ad Caron, allemaal zeer betrokken bestuursleden van de Vereniging Belangen Oosteind. Ook gedeputeerde Stijn Smulders was daarbij aanwezig. Samen met hem en het grootste Nederlandse wieleridool aller tijden en winnaar van de Vuelta in 1979 Joop Zoetemelk mocht ik de vlag hijsen. Als vrijetijdsrenner is er niets mooier dan het icoon Zoetemelk de hand te mogen schudden, echt een heel aardige man.

Zaterdagmiddag brak na nog een leuke representatieklus in de ochtend het weekend aan. Het weer was prachtig. Christel en ik hadden nog wat boodschappen in de stad gedaan, want de jongens komen zondag met de meisjes naar huis om de verjaardag van Lars te vieren. We besloten vanwege het bijpassende weer die zaterdag samen in Spaanse sferen te eindigen op onze eigen costa aan het Wilhelminakanaal. Onder de blauwe hemel en met de voetjes in het zand bij beachclub de Houthallen op het Galvanitasterrein.

Volgens mij zijn Oosteind, maar ook ons bruisende centrum, met allerlei evenementen er klaar voor. Als dit een voorbode is voor die Spaanse sferen die wij in Oosterhout kunnen beleven laat dan maar komen die Vuelta.

Mark Buijs
Burgemeester van Oosterhout”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen