Eerste dag Oosterhoutse Avondvierdaagse goed verlopen

Foto: Oosterhout Nieuws

Dinsdagavond hebben ruim 1.500 lopers met hun begeleiders weer de eerste kilometers gelopen van de Oosterhoutse Avondvierdaagse.

Openingswoord burgmeester Buijs

Rond 18.00 uur werden de wandelaars vriendelijk toegesproken door Burgemeester Buijs, die ook aangaf erg blij te zijn dat zoveel mensen mee doen aan de avondvierdaagse. Immers, wandelen en bewegen is gezond, zo was zijn boodschap. Mathijs Raaijmakers, voorzitter van de organiserende stichting Willem van Duivenvoorde refereerde in zijn openingswoordje nog naar twee jonge vrijwilligers die de organisatie wegens overlijden dit jaar jammerlijk moest missen. Ook gaf hij aan blij te zijn dat er weer zoveel groepen meelopen met de vierdaagse.

Mooie tocht door Den Hout

Na de openingswoordjes konden de stempelkaarten tevoorschijn worden getoverd en konden de wandelaars beginnen aan hun tocht van 3, 5 of 10 kilometer. De eerste dag ging deze tocht door het gebied rondom Den Hout en de Contreie. Onderweg werden zijn getrakteerd op muziek van carnavalskapel Hoezo? en op een appeltje namens de Coop. En dat konden veel mensen erg waarderen, zeker met dat warme weer! Bij binnenkomst stond de Hofkapel klaar om iedereen ‘naar binnen’ te blazen.

Nog drie dagen te gaan…

Vanavond start de Vierdaagse vanaf de Oosterhoutse Golfclub aan de Dukaatstraat, morgen vanaf Twins bij de Slotbosse Toren en vrijdag vanaf het Basliekplein in het centrum. Als je de stempelkaart vol krijgt de komende dagen, dan hangt de welverdiende medaille vrijdag al om de nek!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen