Streekvervoer Arriva gaat woensdag staken, mogelijk nauwelijks of geen bussen

Foto: Arriva

Ben je afhankelijk van het openbaar vervoer, dan moet je er rekening mee houden dat er woensdag nauwelijks of geen bussen zullen rijden.

Acties openbaar vervoer

Er zijn acties aangekondigd in het stads- en streekvervoer. Het gaat steeds om stakingen van 24 uur (een dag) die zich verplaatsen naar andere delen van het land. Woensdag 1 juni wordt er gestaakt voor een betere cao Streekvervoer in Oosterhout, Breda, Groningen en Haaglanden. Buschauffeurs leggen het werk neer, omdat ze de sector aantrekkelijker willen maken. Houdt de reisplanners dus goed in de gaten of kies woensdag voor alternatief vervoer.

Estafettestakingen

De stakingen zijn onderdeel van de eerder aangekondigde estafettestakingen. Met de stakingen willen de chauffeurs onder meer een hogere beloning afdwingen om zo meer jonge chauffeurs te trekken. Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer: “Door slechte beloning komen er te weinig nieuwe, jonge collega’s bij en de werkdruk is al jarenlang zo hoog dat het ziekteverzuim op sommige plekken 25% is. Daar moeten de werkgevers zich echt harder voor gaan inzetten.” De nieuwe cao moet gaan gelden met terugwerkende kracht van 1 juli 2021 tot en met 31 december 2022. In het streekvervoer werken in totaal zo’n 13.000 mensen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen