GroenLinks krijgt duo-fractievoorzitterschap met Kuhlmann en Van der Pluijm

Uhro en Jacqueline
Uhro en Jacqueline
Foto: GroenLinks Oosterhout

De gemeenteraadsfractie van GroenLinks Oosterhout heeft Jacqueline Kuhlmann en Uhro van der Pluijm als nieuwe fractievoorzitters gekozen.

Duo Fractievoorzitterschap

Er vanuit gaande dat Willem-Jan van der Zanden wordt benoemd tot wethouder, zullen Jacqueline Kuhlmann en Uhro van der Pluijm het fractievoorzitterschap van GroenLinks Oosterhout op zich gaan nemen. De fractie maakt met een duo-fractievoorzitterschap een vernieuwende keuze en kies voor voor een combinatie van ervaring en nieuw talent.

Nieuwe fase

De fractie staat aan het begin van een nieuwe fase. Voor het eerst in 20 jaar maakt zij deel uit van een coalitie. Daarnaast wordt zij voor het eerst in 20 jaar niet geleid door Van der Zanden. De keuze voor de fractieleiding is dan ook heel belangrijk. De fractie hoopt door de combinatie van de individuele kwaliteiten van Kuhlmann en Van der Pluijm een vliegende start te maken in de coalitie. Een duo geeft bovendien goede balans.

Meer reflectie

Uhro van der Pluijm: “Gedeeld leiderschap zorgt niet alleen voor een gedeelde verantwoordelijkheid, maar ook voor meer reflectie. Zo zorgen we ervoor dat wat wij doen het beste is voor Oosterhout. Een belangrijk onderdeel daarvan is het ambitieuze bestuursakkoord dat op 31 mei is ondertekend. GroenLinks is blij met de richting die het akkoord geeft. Omdat niet alles is dichtgetimmerd, gaan Van der Pluijm en Kuhlmann aan de slag om samen met de fractie het maximale uit dit akkoord te halen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen