Een zomer met 3D Street Art in de Oosterhoutse binnenstad

Foto: Marie-Cécile Donders

Deze zomer zijn, na het succes vorig jaar, in de Oosterhoutse binnenstad opnieuw zeven 3D-grondschilderingen te vinden.

3D Street Art

Wie vorige zomer nietsvermoedend door Arendshof liep, kon zomaar tussen de tanden van een witte haai belanden of een diep ravijn of een kolkende lavastroom moeten oversteken. Deze 3D-composities, ontworpen door Francois Veraart en geprint op stickermateriaal, leverden heel veel vrolijke, grappige en leuke foto’s op. Deze zomer is het de beurt aan 3D Street Artist Rianne te Kaat (1993). Zij gaat aan de slag met verf en kwast in de hele binnenstad van Oosterhout om zeven 3D-grondschilderingen te maken. Daarmee heeft Oosterhout een primeur te pakken, want niet eerder maakte Te Kaat zoveel kunstwerken in één stad.

Stoomtrein, kolibrie en sweeper

De eerste schildering is inmiddels klaar: op het kruispunt Kerkstraat-Arendstraat-Keiweg heeft Te Kaat een kleurrijke stoomtrein op de grond geschilderd. Op het eerste gezicht lijkt de trein er wat vreemd en langgerekt uit te zien. Maar als je op de voetjes gaat staan die op de grond zijn getekend en door de camera van je mobiel kijkt, dan lijkt de schildering uit de grond omhoog te komen. Oosterhout leeft! Verder is de kolibrie bijna klaar en komen er nog diverse andere schilderingen in de binnenstad bij waaronder een schattig tijgertje, een wipe-out sweeper, een krokodil en een Romeins bad.

Kunstenaar aan het werk

Neem plaats op de schildering en laat je op de foto zetten met deze optische illusies. Plaats jouw foto met hashtag #oosterhoutleeft op social media om ook anderen zich te laten verbazen en verwonderen. Tot 15 juli kun je de kunstenaar aan het werk zien en daarmee ‘The making of Oosterhout leeft!’ bijwonen. Het is bijzonder om te zien hoe zo’n kunstwerk ontstaat, en het is extra bijzonder als je zelf vervolgens ervaart hoe zo’n 3D-schildering tot leven komt. De 3D-kunstwerken zijn de hele zomer t/m 4 september te bewonderen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen