Blog Burgemeester: “25 jaar”

Foto: Gemeente Oosterhout

Onze Burgemeester heeft weer een blog geschreven over zijn belevenissen van de afgelopen week. Deze is gepost op de Facebookpagina van de gemeente Oosterhout:

“Beste Oosterhouters, 25 jaar

Dat is het aantal jaren dat Christel en ik nu getrouwd zijn. Vijfentwintig jaar is een hele tijd je zou kunnen zeggen dat het bijna een derde van een mensenleven is. Ik kende Christel al een behoorlijk aantal jaren voor we trouwden, dus we hebben samen al heel wat beleefd. Mooie momenten wisselden zich af met mindere momenten; daarin verschillen we niet van anderen. Maar sommige van die momenten hadden ook te maken met mijn betrekking als burgemeester.

Privé en werk zijn ingewikkeld te scheiden, maar mijn kabinetschef en mijn secretaresse doen verwoede pogingen dit in de gaten te houden en te structureren. Representatie is één van de allerleukste dingen; je komt overal en waar je komt waardeert iedereen dat enorm. Vaak gaat het dan om activiteiten in de weekenden. De oplossing die we dan -als het kan- kiezen is om deze zaken te combineren. De kinderen zijn nu toch het huis uit en als Christel er de tijd voor heeft en ze vindt het leuk om mee te gaan dan zijn dat twee vliegen in één klap. Het is fijn dat Christel zo flexibel is anders zou het een stuk ingewikkelder worden. Maar soms hebben we ook echt samen even de tijd nodig. Soms verbrui ik het zelf ook wel eens doordat ik een privé- afspraak vergeet te noteren en dan wordt er iets overheen geboekt.

Maar een week of drie geleden had ik het helemaal verstierd. Ik kwam zo rond de middag op het gemeentehuis voor kabinetsoverleg met mijn secretaresse en mijn kabinetschef. Mijn secretaresse had al een kopje koffie voor me ingeschonken. Meestal vraag ik of ik voor hen iets kan inschenken, dus dat was al anders. Ga maar eens even lekker zitten zei ze er nog bij. Ze zijn beiden altijd uiterst vriendelijk, maar ik voelde al iets aankomen. “Ik zag een mail van je langskomen over een privé-afspraak met Vermeulen Catering over je vijfentwintigjarige bruiloft die je op 25 juni met jullie families wil vieren, klopt dat?” Ja was mijn antwoord, we hadden besloten dit klein met alleen familieleden te vieren. “Maar heb je dan niet eerst even goed in je agenda gekeken?” Hoezo dan? “Nou, kijk dan maar eens even.” Tot mijn enorme schrik zag ik dat ik iemand zou trouwen op die dag. Op hetzelfde moment dat de eerste familieleden op mijn eigen feest zouden binnendruppelen…

De schrik sloeg me om het hart en mijn eerste gedachte was: zal ons huwelijk de vijfentwintig jaar wel halen? Met een knoop in mijn maag heb ik die middag gewerkt. Ik had eigenlijk wel een mooie agenda die middag. Ik mocht met een bekende Hollandse acteur een mooi filmpje opnemen over veiligheid wat binnenkort uitkomt. Ik heb me werkelijk moeten verzetten tegen mijn gevoelens om daar toch nog vrolijk op beeld te komen. Maar de tijd verstreek en ik wist dat ik die dag nog naar huis moest om het vreselijke nieuws, dat het gevolg was van mijn eigen geklungel, aan haar te vertellen.

Thuis binnengekomen zag ik haar stralend staan achter het kookeiland om iets lekkers voor ons op tafel te toveren. Dit maakte het er niet gemakkelijker op om er over te beginnen maar ik wist dat het moest. Ik liep naar haar toe, maar ik had het gevoel dat ik er op handen en voeten naar haar toe kroop. Christel, zei ik. “Ja”, zei zij. Ik heb me nu toch iets stoms gedaan. En ik vertelde het verhaal. Best wel gespannen wachtte ik op haar antwoord. En weet je wat ze zei: ”Dan kom je toch gewoon wat later op je eigen feestje.” Positief verbouwereerd keek ik haar aan. Meent ze dit nou? En ja hoor, dat was zo.

Ja beste Oosterhouters, zij is de grootste reden dat wij samen zijn en dat zult u na dit verhaal wel begrijpen. Als iemand het begrip ‘meer voor elkaar’ echt begrijpt, is het Christel. Ik hoop dat de mensen die ik zaterdag op de viering van mijn eigen huwelijksjubileum heb mogen trouwen ditzelfde mogen ervaren. Ik wens ze nogmaals heel veel geluk.

Mark Buijs
Burgemeester van Oosterhout”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen