Caravan voor de deur, hoe lang mag dat eigenlijk?

Foto: Pixabay License / Poposky

De zomervakantie komt eraan en dat betekent dat de caravans weer tijdelijk voor de deur worden gezet. Maar hoe lang mag deze blijven staan?

Vakantieklaar maken

Als je bezig bent om je caravan of camper klaar te maken voor de vakantie, is het onhandig om die in de stalling te laten staan. De meeste vakantiegangers kiezen er dan ook voor om het kampeervoertuig tijdelijk voor de deur te parkeren. Dit is natuurlijk geen probleem, als je je aan de regels van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) houdt. De meeste gemeenten hebben in de APV regels over het parkeren van een caravan of camper op de openbare weg, dat is dus ook de parkeerplaats voor je woning.

Niet langer dan drie dagen

In de gemeente Oosterhout is het verboden een aanhanger of caravan langer dan drie aaneengesloten dagen op de openbare weg te parkeren wanneer deze niet voor deelname aan het verkeer wordt gebruikt. Naast caravans vallen hieronder nog meer wagens, zoals vouwwagens, campers, magazijnwagens, aanhangwagens, of keetwagens. In bijzondere gevallen kan er een ontheffing op dit verbod worden verleend. Dit kun je schriftelijk bij de gemeente aanvragen.

Voorkom een boete en ergernis

Het parkeren van kampeermiddelen op de openbare weg zorgt voor minder parkeerruimte in de straat. Staat je caravan, camper of vouwwagen er langer dan 3 dagen, dan kan de gemeente handhavend optreden. De buitengewone opsporingsambtenaren van handhaving letten er op dat de regels worden gevolgd. Bij een overtreding kan een boete volgen of kan jouw kampeermiddel zelfs worden weggesleept. Zorg dat je kampeermiddel niet langer dan het toegestane aantal dagen op straat staat. Daarmee voorkom je ook overlast en ergernis in de buurt. Heb jij overlast van een caravan die langer dan drie dagen op de openbare weg staat? Dan kun je dat melden bij de gemeente. Je moet dan de locatie, het kenteken en je telefoonnummer doorgeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen