Gouden Gemeentespeld voor Frank van Damme van H19

Foto: Gemeente Oosterhout

Frank van Damme heeft vrijdag bij zijn afscheid als bestuurslid van h19 een Gouden Gemeentespeld ontvangen.

Frank van Damme

Als bestuurslid en voorzitter heeft Frank van Damme een grote rol gespeeld bij de reorganisatie van h19 in 2015, en de bijbehorende inkrimping van 2 panden naar 1 pand. Hij heeft deze processen in goede banen weten te leiden en heeft zo mede gezorgd voor een toekomstbestendige organisatie. Toen in 2018 de toenmalige directeur door langdurige ziekte uitviel heeft Frank, door persoonlijke inzet en door het coachen van het tijdelijk management, gezorgd dat de continuïteit van de organisatie geborgd bleef.

De Heilige Driehoek

Mede dankzij de inzet van Frank van Damme heeft h19 een succesvolle omslag kunnen maken van een primair cursorisch instituut naar een brede maar platte organisatie met prominente activiteiten in het regulier onderwijs en het sociaal domein. Frank is daarnaast ook sinds 2018 bestuurslid van de Stichting Heilige Driehoek en sinds 2020 als vertegenwoordiger van die stichting ook bestuurslid van de Stichting Kunst in de Heilige Driehoek.

Frencken College

Ook was Frank ruim veertig jaar werkzaam op het Mgr. Frencken College als docent Engels en van 1987 tot 2018 ook als conrector. In zijn functie als conrector heeft hij zich altijd ingezet voor de positie van cultuur in het voortgezet onderwijs. Van oktober 2017 tot februari 2020 was hij Projectleider nieuwbouw Frencken. Kortom, redenen genoeg om locoburgemeester Dees Melsen hem een Gouden Gemeentespeld op te laten spelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen