Blauwalgen aangetroffen in het spuikanaal bij het Kanaleneiland

Foto: Gemeente Oosterhout

Bij het spuikanaal ten zuiden van de Wilhelminalaan, ter hoogte van de Karveel en de Kromsteven, heeft waterschap Brabantse Delta blauwalgen aangetroffen.

Blauwalgen

De gemeente heeft inmiddes waarschuwingsborden geplaatst. Blauwalgen zijn gevaarlijk voor mensen en dieren. Blauwalgen groeien vooral snel bij hoge temperaturen en in stilstaand water. Contact met blauwalgen kan bijvoorbeeld zorgen voor huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken. En het inslikken van water met blauwalgen kan zorgen voor misselijkheid, hoofdpijn en braken.

Waterkwaliteit

Blauwalgen zijn bacteriën die leven in zoet water. Dit zit in sloten, beken en rivieren. Als er veel voedingsstoffen in het water aanwezig zijn en de temperatuur van het water hoog is kan blauwalgenbloei ontstaan. Dit kun je herkennen aan een blauwgroene laag op het water. Rijkswaterstaat is hier de beheerder van de waterkwaliteit. Mocht je meldingen willen doen over dit water, dan kun je terecht bij Rijkswaterstaat via telefoonnummer 0800 8002. Meer info over blauwalg vind je op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen