Schoolgebouw in Uganda gebouwd na Vastenactie Catharinaparochie

Foto: H. Catharinaparochie

De Vastenactie van de H. Catharinaparochie was dit voorjaar bestemd voor Nakivale Soccer Academy in Uganda.

Vastenactie

Vanuit de parochie H. Catharinaparochi worden al enkele jaren projecten voor jonge vluchtelingen in het immense kamp in Uganda ondersteund. Dit jaar ging het om de bouw van een schooltje voor taal-, computer- en naailessen. Met alle giften en dankzij hulp van de Caritas van de H. Catharinaparochie en van de Bisschoppelijke Vastenactie, is 16.000 euro overgemaakt naar Nakivale. Het doel voor dit jaar is dus gehaald!

Gebouw is bijna af

In de eerste fase is de ruwbouw neergezet. Momenteel is men bezig met de afwerking (elektra, water, schilderen) en de inrichting (meubilering, apparatuur). Ook in Uganda zijn de inflatie en de schaarste aan bouwmateriaal voelbaar. Daarom zijn de kosten wel hoger dan vorig jaar is begroot. Desondanks zal dit jaar het gebouwtje al in gebruik genomen worden.

Blijven ondersteunen

Ook de komende twee jaren zal de H. Catharinaparochie met haar Vastenactie dit mooie project blijven ondersteunen. Het gaat erom kwetsbare jongeren een goede vorming en educatie mee te geven en zo kansen voor hun toekomst te bieden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen