Thuisvester waarschuwt voor oplichters die babbeltruc over rookmelders gebruiken

Foto: Politie

Woningcoöperatie Thuisvester waarschuwt op haar website voor oplichters die de nieuwe rookmelderplicht gebruiken om binnen te komen.

Rookmelderplicht

Per 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht in iedere woning. Deze rookmelderplicht wordt door oplichters gebruikt als babbeltruc om je huis binnen te komen. De oplichters komen aan de deur als zogenaamde controleurs en laten een nep-identiteitsbewijs zien. Eenmaal binnen stelen ze waardevolle spullen en geld uit de woning. De gemeente en politie controleren uw woning niet op rookmelders. Staat er iemand van de politie of de gemeente voor de deur om je rookmelders te controleren? Doe dan niet open en bel 112. Bij twijfel kun je ook altijd contact opnemen met de klantenservice van Thuisvester via 085-2020777.

Tips om een babbeltruc te voorkomen

  • Kijk voor je opendoet, eerst wie heeft aangebeld. Ken je de persoon niet en vertrouwt je het niet? Vraag dan eerst wie hij/zij is en wat hij komt doen. Vertrouw je het nog niet? Bel dan 112.
  • Laat nooit onbekenden jouw huis binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen. Om aan hun buit te komen maken sommige dieven gebruik van geweld.
  • Wilt je iets pakken, bijvoorbeeld je telefoon of geld? Laat mensen dan buiten wachten en doe je deur dicht. Neem nooit je portemonnee mee naar de deur. Het is ook handig om een klein geldbedrag vlakbij de voordeur neer te leggen (in de meterkast bijvoorbeeld).

Doe altijd aangifte

Ben je slachtoffer geworden van een babbeltruc? Bel met de algemene meldlijn 0900-8844 als de dader verdwenen is. Bel met 112 als de dader nog in de buurt is!

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen