Deze maand start de cursus ‘koken voor mannen’ weer

Foto: Welzijn Surplus

Op maandag 12 en woensdag 14 september start weer een kookcursus voor mannen van 50 jaar en ouder, van aardappelen en groenten tot stevige gehaktballen.

Koken voor Mannen

Op maandag 12 september en woensdag 14 september start de succesvolle cursus Koken voor mannen 50+ weer. In het voorjaar 2018 startte de cursus koken voor mannen. Het was meteen een succes, waardoor er nu inmiddels de 150e deelnemer heeft deelgenomen. De heren zijn laaiend enthousiast. Het zijn veelal mannen die zelfstandig wonen en toch wat beter voor zichzelf willen zorgen. Ook sluiten mannen aan van wie de partner onlangs ziek is geworden. En soms zijn ze door hun vrouw naar de cursus gestuurd.

Kookeiland

De heren van 50 plus staan in activiteitencentrum Dommelbergen rond een kookeiland. Ze hebben schorten voorzien van tekst met voor het doel gerichte kreten en volgen een kookcursus voor beginners, met Jan Janse en Jan Beijer als vrijwillige begeleiders. Boodschappen doen, het eten klaarmaken en dineren. Ze doen het allemaal samen. “De sociale kant is ook mooi. Als de één een ui pelt, schiet de ander te hulp om deze in kleine stukjes te hakken.” En ze zijn flink gegroeid: “Het begon met aardappels schillen; in de laatste les hebben de mannen bijvoorbeeld carpaccio van rosbief, bloemkool uit de oven, aardappelpuree, en als toetje vers fruit bereid!”

Ongedwongen sfeer

Centraal staat de ongedwongen sfeer. Daarom bestaat elke groep uit maximaal 8 deelnemers. Samen stellen ze wekelijks de menu’s samen. Daardoor is er veel ruimte voor eigen inbreng, maar is bijvoorbeeld een allergie ook geen bezwaar. Je krijgt naast een hoop ervaring en handige tips een kookboek met alle recepten, om thuis verder te gaan met koken. De cursus “koken voor mannen” bestaat uit 8 maandagen of woensdagen. De kosten zijn in totaal 50 euro voor zowel de keuken als de boodschappen. De volgende groepen starten op maandag 12 september en woensdag 14 september om 17.00 uur. De avonden duren steeds tot ongeveer 19.30 uur Interesse? Mail dan je naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer naar [email protected] of bel met met Surplus Welzijn: 0162 74 86 00.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen