Pas op voor sjoemelkoopjes tijdens Black Friday

Foto: Pixabay License / MAKY_OREL

Vandaag is het Black Friday en stunten veel winkels en webshops met kortingen en speciale aanbiedingen. Maar pas op voor sjoemelkoopjes!

Black Friday

Black Friday is de uit de Verenigde Staten overgewaaide dag – inmiddels meer een week – waarop winkeliers massaal met ‘spectaculaire aanbiedingen adverteren. Maar er wordt veel gesjoemeld. Natuurlijk gaat een goede deal niet alleen om een scherpe prijs, maar ook om een product van goede kwaliteit. Dat aspect wordt ditmaal buiten beschouwing gelaten: het hele punt is of een winkel inderdaad een korting geeft of meelift op de hype en met onzin ‘van-voorprijzen’ komt die producten nooit hebben gehad.

Tips voor goede deals

De Consumentenbond raadt aan om altijd de prijzen te vergelijken met de aanbiedingen van andere winkels. De korting die een winkel geeft kan door allerlei trucjes (bijvoorbeeld een korting ren opzichte van een adviesprijs) erg hoog lijken terwijl dit helemaal niet zo is. Daarnaast kunnen winkels in de aanloop naar Black Friday hun prijzen verhogen en komen vervolgens op de dag zelf met ‘spectaculaire’ prijsdalingen. Kijk daarom naar de prijshistorie van producten op bijvoorbeeld de website Tweakers.

Freewheeler in de binnenstad

In het centrum van Oosterhout vindt je vanmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur The Freewheeler. Hij zingt en begeleidt zichzelf op een wel heel bijzondere piano: de Pianobike! Deze pianofiets bestaat uit een akoestische piano met 6 octaven en natuurlijk een paar trappers.  Fietsend en pianospelend brengt Ward Axe naast zijn eigen songs, met veel liefde en plezier de prachtigste blues, rock ’n roll, pop, soul, jazzy liedjes, klassieke songs en ballads van de afgelopen 60 jaar ten gehore. Het geheel is een speels en uniek schouwspel dat Black Friday 2022 in het centrum van Oosterhout zal opvrolijken én ontroeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen