Blog Fabiënne: “Waarom heb ik in hemelsnaam ja gezegd???”

Foto: Fabiënne Huisman

Op 7 oktober lopen diverse Oosterhouters mee met de Singelloop in Breda. Fabiënne Huisman en Erik Oomes proberen minimaal 15.000 euro op te halen voor Alzheimer Nederland onder de naam “Oosterhout loopt voor een Alzheimervrije generatie”. Zij zullen beiden regelmatig een blog verzorgen op Oosterhout Nieuws over hun ups en downs in de aanloop naar hun loop. Dit keer de eerste blog van Fabiënne.

Waarom?

Waarom heb ik in hemelsnaam Ja gezegd tegen het lopen van een halve marathon…? Die vraag is de afgelopen maanden meermaals door mijn hoofd geschoten. Om zes uur ’s ochtends gaat mijn wekker, ik sta op, eet een banaan om vervolgens moederziel alleen te gaan rennen en te rennen en te rennen…Op voorhand bedenk ik waar ik ongeveer heen ga lopen om aan mijn kilometers van die dag te komen. Dat valt toch tegen iedere keer. Denk ik: “Ik loop naar Breda, naar het OLV, waar ik werk, maak ik een lus, kom ik wel aan 15 kilometer.” Welnee, ik moet tot Tuinzicht om maar in de buurt van mijn streefafstand te raken! Maar ik leer ervan. Ik ben net een rondlopende Tom Tom… Afgelopen week liep ik in aanloop naar 7 oktober de 18 kilometer bij elkaar. Langzaamaan ontstaat in mij dat vreugdevolle gevoel: ik ga het halen!

Wat beweegt mij?

Simpel. Soms moet je verder denken dan jezelf, lef hebben en over bepaalde grenzen gaan. Iets met commitment is mij door mijn medeorganisator Erik al veelvuldig ingefluisterd. Wij lopen samen een halve marathon tijdens de Singelloop in Breda en we doen dit voor Alzheimer Nederland!

Hoe ontstond de actie?

Onze actie werd geboren op nieuwjaarsnacht 2018: we gaan het doen: een halve marathon lopen. Ik dacht: “Ik word vijfenveertig dit jaar, mooi moment voor een fysieke uitdaging” En dat het een fysieke uitdaging is, dat moet ik ruiterlijk toegeven. Mijn fysiotherapeut Bjinse Bierma is mijn steun en toeverlaat: dry needling, buigen, strekken, zooltjes, permanent blaren onder mijn voeten, andere schoenen, Pipokousen tot aan mijn knieën, alles trek ik uit de kast om het te volbrengen.

Meer dan 250 medelopers!

Ons idee werd in Oosterhout veel beter ontvangen dan wij hadden kunnen voorzien, dus inmiddels lopen we met ruim 250 lopers in Breda. We vonden zestien bedrijven die onze actie willen sponsoren, zij leverden teams en zo ging het steeds verder… Iedere loper koos zijn eigen afstand en is gaan trainen. Mijn nichtje Felice stuurt mij wekelijks foto’s van haar hardloopmomenten. We doen het samen, trainen wellicht vaak alleen, maar in ons hoofd lopen wij gezamenlijk op naar 7 oktober… Op naar een Alzheimervrije generatie!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen