Monique: “Ruim 300 lopers doen mee met Oosterhout Loopt!”

Sem en Monique
Sem en Monique
Foto: Oosterhout Loopt

Op 6 oktober lopen ruim 300 Oosterhouters in de groep ‘Oosterhout Loopt’ mee met de Singelloop in Breda. Ze halen hiermee geld op voor Alzheimer Nederland. In de aanloop naar het hardloopevenement laten we wekelijks een van de lopers aan het woord. Deze week is het woord aan Monique en Sem.

Het is weer aftellen

Het is woensdagavond wanneer ik van mijn lieve vriendinnetje Fabiënne Huisman de vraag of ik misschien ook een keer wil bloggen voor ‘Oosterhout loopt voor Alzheimer’! Zij is een van de drijvende krachten achter deze actie. En hoewel schrijven niet echt mijn ding is twijfel ik niet en kruip ik meteen achter de laptop. Hier wil ik graag aan meewerken, want ik ben zo trots op die topper die samen met Erik Oomes inmiddels al voor de 2e keer Oosterhout aan het lopen krijgt om geld op te halen voor Alzheimer Nederland.

Ruim 300 lopers

Met ruim 300 lopers wordt Oosterhout Loopt weer goed vertegenwoordigd tijdens de Singelloop. Zo mooi hoe ze hier met zoveel gevoel in staan. Zelf ben ik natuurlijk ook van de partij, dit jaar met 10 kilometer. Vorige jaar ben ik de uitdaging van de 21 km aangegaan. Één keer mijn eigen grenzen opzoeken. En hoewel ik dit goed heb volbracht, durfde ik het dit jaar toch niet aan. Nou maakt de afstand natuurlijk niet uit, want het goede doel staat centraal. Mijn zoon Sem gaat dit jaar eveneens weer van start. Hij gaat samen met zijn maat Noud voor de 5 kilometer. Ze staan altijd klaar voor een mooie sportieve uitdaging die ze dan ook dit jaar weer graag aan gaan. Trainen zijn ze nog niet erg hard aan het doen, maar die mannetjes lopen, als fanatieke voetballers deze afstand zonder al te veel moeite! En ik maar trainen…

Alzheimer komt dichterbij

Dit jaar raakt het doel mij eigenlijk alleen maar meer. Je hoort het helaas steeds vaker om je heen dat de diagnose Alzheimer wordt geconstateerd en helaas ook bij lieve vrienden van mijzelf. Zo zie je van dichtbij wat een klote ziekte het eigenlijk is. Belangrijk dus om een steentje bij te dragen aan een Alzheimervrije generatie. Vergeet dus vooral niet om te doneren, want daarmee kun ook jij een verschil maken! En ben je geen loper, geen probleem! Supporters moeten er zeker zijn, dus kom gezellig naar Breda op 6 oktober. Ik weet wel dat zonder de supporters ik vorig jaar die 21 kilometer niet had kunnen halen. Daarna mag er natuurlijk weer geproost worden op deze bijzondere dag! Tot 6 oktober dus!!

Monique en Sem

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen