Floor: “Pas toen mijn vader Alzheimer kreeg, kwam het heel dichtbij”

Foto: Floor de Jong

Op 6 oktober lopen ruim 300 Oosterhouters in de groep ‘Oosterhout Loopt’ mee met de Singelloop in Breda. Ze halen hiermee geld op voor Alzheimer Nederland. In de aanloop naar het hardloopevenement laten we wekelijks lopers aan het woord. Deze week is het woord aan Floor de Jong.

Hoi hoi Oosterhout Nieuws-lezers,

Afgelopen week is er mij gevraagd om een blog te schrijven voor op de actie Oosterhout Loopt voor Alzheimer 2019. Natuurlijk wil ik dit doen voor jullie! Mijn naam is Floor de Jong en zonder hardloopervaring hebben mijn vader en ik onszelf op 4 september aangemeld om 5 km te gaan hardlopen tijdens de Bredase Singelloop op 6 oktober. We hadden dus nog een maandje de tijd om te oefenen. Nu denk je vast: “Oh makkie!”. Maar zonder hardloopervaring en een tijdje niet te hebben gesport is het nog een uitdaging. We hebben in het begin om de dag geoefend en langzaam opgebouwd. Allebei hebben we het ‘vergeet mij niet speldje’ aangevraagd en deze gaan wij op ons shirt spelden.

Generatie zonder dementie

We lopen samen 5km omdat we een generatie zonder dementie willen! Mijn vader, die dus ook meeloopt, heeft in augustus de diagnose Alzheimer gekregen en we weten dus wat het met diegene en ons doet. Hij is 51 jaar en op dit moment krijgt hij medicijnen in de hoop dat dit de ziekte remt/uitstelt. We willen met het hardlopen op 6 oktober geld inzamelen zodat ze wél het juiste medicijn kunnen vinden om de ziekte te kunnen remmen of zelfs stoppen. Mijn vader en ik hebben tot nu toe al best wel wat geld bij elkaar opgehaald, dit hebben we gedaan door aan familie, buren en vrienden te vertellen dat we gaan hardlopen voor een goed doel: EEN TOEKOMST ZONDER DEMENTIE.

Op 6 oktober rennen we samen over finish, daar gaan we voor!

Floor

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen