Op weg naar het Parkfeest: Jacqueline Govaert

Foto: Jacqueline Govaert

Op 25, 26 en 27 mei staat het Slotpark weer gevuld met de beste artiesten voor het jaarlijkse Parkfeest. Oosterhout Nieuws licht regelmatig een van de artiesten of acts uit. Deze keer de beurt aan een van de acts van de zaterdagavond: Jacqueline Govaert.

Hoe het begon…


Zoals meer muzikanten begon Jacqueline op de blokfluit. Ze wilde vervolgens viool leren spelen. Dat vonden haar ouders geen goed idee: “Ga piano leren, daar kun je bij zingen.” Govaert hoorde bij de eerste lichting studenten van de Rockacademie te Tilburg. Ze was al vroeg bezig met muziek, op de middelbare school (muzische afdeling Koning Willem ll College Tilburg) zat ze in de in 1997 opgerichte band Krezip. Ze was het boegbeeld van de band, ze schreef de liedjes, zong en speelde piano. In 2004 en 2008 stond Jacqueline met Krezip op het Parkfeestpodium. Op 27 juni 2009 gaf de band uiteindelijk haar laatste concert.

Jacqueline Govaert solo

Na het uiteenvallen van Krezip gingen de bandleden ieder hun eigen weg. De Brabantse uit Haarlem heeft inmiddels al haar 3de solo album uitgebracht. Op dit derde solo-album Lighthearted Years dat in oktober 2017 uitkwam kijkt ze terug op haar bewogen jaren als tiener die volwassen werd als muzikant. In 2011 stond ze er voor het eerst als solo-artiest op het Parkfeest. En op zaterdag 26 mei dus weer!

Kaarten

Kaartjes voor de Parkfeest Zaterdagavond kosten 28 euro per stuk en zijn online te koop via de onderstaande link. Je kunt ook een passe-partout nemen voor 36 euro. Daarmee heb je alle dagen entree tot het Slotpark.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen