112

Pilot spreekuur Wijkagent en Handhaving tijdens weekmarkt Zuiderhout

Foto: archief nieuws.nl

De wijkagent en de gemeentelijke handhaver gaan bij wijze van proef een gezamenlijk spreekuur houden tijdens de weekmarkt bij Winkelcentrum Zuiderhout.

Bij wijze van proef

Tijdens een pilot van zes maanden kun je eens in de twee weken op woensdag tijdens de weekmarkt tussen 10.00 en 12.00 uur je vragen stellen aan de politie en handhaving. Zij staan dan bij Winkelcentrum Zuiderhout onder de overkapping ter hoogte van Albert Heijn. Het spreekuur geeft de wijkagent en toezichthouder de gelegenheid om informatie te delen en op te halen uit de wijk.

Verbeteren gevoel van veiligheid

In de afgelopen jaren werden de agenten en toezichthouders vaak gezien als de handhavers die bekeuringen uitschrijven en met boetes de overtredingen in de hand houden. Dat doet geen recht aan wat de wijkagent en toezichthouders dagelijks aan werkzaamheden uitvoeren. Door dit spreekuur hoopt men de beeldvorming over werkzaamheden te veranderen. Maar vooral is het doel dat buurtbewoners een praatje maken met de wijkagent en toezichthouder, de zichtbaarheid vergroten en het gevoel van veiligheid in en rond het winkelcentrum verbeteren.

Reacties

article
37382
De wijkagent en de gemeentelijke handhaver gaan bij wijze van proef een gezamenlijk spreekuur houden tijdens de
https://oosterhout.nieuws.nl/politie/20181103/pilot-spreekuur-wijkagent-en-handhaving-tijdens-weekmarkt-zuiderhout/
2018-11-03T06:28:46+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/11/03062830/politie-agent-NW.jpg
112, Gemeente, Nieuws, Politie