112

Boef in de Wijk moet piek auto-inbraken in Dommelbergen terugdringen

Foto: Gemeente Oosterhout

Houd jij van een spelletje en vind je het interessant om te leren hoe je om kan gaan met verdachte situaties? Doe dan mee met Boef in de Wijk!

Groep professionele auto-inbrekers

De politie vraagt je aandacht voor een groep professionele auto-inbrekers. “Door heel Oosterhout zijn de afgelopen tijd veel airbags en navigatiesystemen gestolen uit auto’s.”, laat de politie weten. “Criminelen hebben voornamelijk belangstelling voor auto’s van de VAG-groep, dus: Audi, Volkswagen, Seat en Skoda. Naast deze merken hebben criminelen ook interesse in andere voertuigmerken en waardevolle goederen, zoals laptops en losse navigatiesystemen.”

Dommelbergen “piek”

De wijk Dommelbergen heeft opvallend meer auto-inbraken dan andere wijken in Oosterhout. De gunstige ligging van de wijk vlak nabij de rijksweg A27 kan volgens de politie een van de redenen zijn van de piek in deze wijk. Eenvoudige maatregelen kunnen soms al voldoende zijn om auto-inbraken te voorkomen. Parkeer de auto bij voorkeur op een goed verlichte plek en in het zicht van omliggende bebouwing. Laat geen waardevolle voorwerpen in de auto achter. Gebruik je een los navigatiesysteem? Berg deze dan op!

Herken verdachte situaties

Zie je iets verdachts? Ziet je een onbekende auto meerdere rondjes door de wijk rijden? Of zie je voor langere tijd personen in een auto zitten die je niet vaker in de straat/wijk hebt gezien? Bel dan 112! Soms is het best lastig om een verdachte situatie te melden of te herkennen als verdacht. In samenwerking met de politie speelt de gemeente Oosterhout daarom op donderdag 14 februari tussen 18.15 en 21.00 uur het spel Boef in de Wijk. Het spel leert je op een leuke en interactieve manier alert te zijn in de wijk en welke informatie van belang is bij het doorgeven van een melding. De politie geeft je aanwijzingen om de boef te kunnen vinden. Wie de boef als eerste vindt, heeft gewonnen en ontvangt een leuke prijs.

Wil je meedoen?

Kom dan om 18.15 uur naar gymzaal in de Kruidenlaan. Aanmelden is niet nodig. Het enige wat je nodig hebt is een mobiele telefoon met internetverbinding om de aanwijzingen te ontvangen. Boef in de Wijk is leuk voor jong en oud. Jongeren onder de 14 jaar moeten in gezelschap zijn van een volwassene.

Reacties

article
40003
Boef in de Wijk moet piek auto-inbraken in Dommelbergen terugdringen
Houd jij van een spelletje en vind je het interessant om te leren hoe je
https://oosterhout.nieuws.nl/politie/20190208/extra-aandacht-voor-terugdringen-auto-inbraken-en-diefstallen/
2019-02-08T07:00:50+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2019/02/08070038/Boef-in-de-wijk.jpg
Autodiefstal, Boef in de wijk
112, Nieuws, Politie