112

Politie voert controles uit op onder andere Beneluxweg en Loevensteinlaan

Foto: politie.nl

Op donderdag 6 juni 2019 heeft de politie tussen 18.00 en 0.00 uur controles gehouden op onder andere de Beneluxweg en de Loevensteinlaan.

‘Smoel in de wijk’

Tijdens de actie met de naam ‘Smoel in de wijk’ werden door de politie bikers, motorrijders, en agenten te voet ingezet. Er werden onder andere op de Beneluxweg, Van Veldekestraat, en Loevensteinlaan controleplaatsen ingericht waarbij voertuigen en personen veelvuldig gecontroleerd werden. Ook werden er blaasproeven en speekseltests afgenomen van bestuurders waarbij er een vermoeden was van rijden onder invloed.

Preventief zichtbaar aanwezig

De politie heeft diverse bestuurders aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs, en is er diverse malen een (gebruikers)hoeveelheid drugs in beslag genomen. Verder is er een gesignaleerde aangehouden voor een openstaand vonnis, en zijn er voor lichtere verkeersovertredingen waarschuwingen gegeven. Het doel was om vooral zichtbaar en preventief aanwezig te zijn in de wijken Slotjes en Oosterheide, mede naar aanleiding van de vele recente vernielingen. De actie was volgens de politie geslaagd en leverde veel positieve reacties op. Het is dan ook niet ondenkbaar dat soortgelijke acties in de nabije toekomst zullen volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen