112

Poolse man mishandelt ex-vriendin terwijl zij auto rijdt op de A27

Foto: politie.nl

De politie heeft maandagmorgen omstreeks 11.15 uur op rijksweg A27, mede dankzij een alerte automobilist, een 34-jarige Poolse man als verdachte aangehouden omdat hij als bijrijder zijn ex-vriendin zou hebben mishandeld. Op dat moment bestuurde zij de auto met een snelheid van circa 120 per uur.

Slingerende auto na slaande beweging

Een 32-jarige automobilist reed vanmorgen over snelweg A27 vanuit Gorinchem in de richting Breda. Hij reed ter hoogte van de Merwedeburg achter een zwarte Jeep met Belgisch kenteken. Hij zag dat de bijrijder meerdere malen zijn armen richting het gezicht van de bestuurster bewoog. Dit gebeurde met zowel de linker- als de rechterarm. De getuige zag dat na elke slaande beweging de Jeep begon te slingeren.

Aanhouding Galgeveld

Hij haalde de auto in en zag in zijn achteruitkijkspiegel dat de bestuurster door de man die naast haar zat nog drie keer in het gezicht werd geslagen. Hij belde direct de politie waarna hij zag dat de bedoelde auto ter hoogte van Oosterhout door de politie naar de parkeerplaats Galgeveld werd geleid. Hier werd de bijrijder door de agenten aangehouden ter zake mishandeling. Hij blies 1080 ugl op het bureau, wat neerkomt op 8 tot 14 glazen alcohol.

Aangifte

Het slachtoffer, een 53-jarige vrouw uit Willebroek (B), heeft aangifte van mishandeling gedaan. Zij vertelt dat de verdachte haar ex is. Zij waren nog wel vrienden en ze stemde dan ook in met een weekendje in Nederland. Hij dronk veel alcohol waarna zondag in de hotelkamer ruzie ontstond. Ze kreeg daarbij van hem meerdere klappen op haar hoofd. De woordenwisseling werd maandagmorgen voortgezet waarbij zij opnieuw werd mishandeld.  Zelfs op de terugweg naar huis kon haar ex-vriend zijn handen niet thuishouden. Ze werd terwijl zij met een snelheid van circa 120 km / uur reed meerdere keren door hem op haar hoofd geslagen. De verdachte is ingesloten.

article
44343
Poolse man mishandelt ex-vriendin terwijl zij auto rijdt op de A27
De politie heeft maandagmorgen omstreeks 11.15 uur op rijksweg A27, mede dankzij een alerte automobilist,
https://oosterhout.nieuws.nl/politie/20190709/oosterhout-man-mishandelt-ex-vriendin-terwijl-zij-auto-rijdt-op-de-snelweg/
2019-07-09T06:45:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2019/05/14063743/politie.jpg
dronken, Galgeveld, mishandeling, Pool, snelweg A27
112, Nieuws, Politie