112

Jongerenpreventieteam van start in het nieuwe jaar

Foto: Google Streetview

In 2020 wordt er in Oosterhout gestart met een Jongeren Preventie Team van 10 jongeren die extra ogen en oren op straat zullen zijn.

Jongeren Preventie Team

In 2017 is er tijdens de jaarwisseling in Oosterhout gewerkt met een Jongeren Preventie Team (JPT)  om overlast met betrekking tot vuurwerk en vernielingen te voorkomen. Dit concept wordt nieuw leven ingeblazen en verbreed door het jongerenwerk van Surplus Welzijn en de gemeente Oosterhout. De primaire taak van het JPT is gedurende het jaar het gesprek aan te gaan met andere jongeren op straat over bijvoorbeeld drank, drugs of vuurwerk. Daarnaast zullen de jongeren extra ogen en oren op de straat zijn. Op deze manier kunnen problemen mogelijk aan de voorkant al worden opgepakt.

Positief meedoen in de samenleving

Het doel is om jongeren te faciliteren en aansporen om hun talenten te ontwikkelen, zodat zij in de toekomst positief kunnen meedoen in de samenleving. Het Jongeren Preventie Team bestaat uit een diverse groep van jongens en meiden vanaf 15 jaar uit verschillende wijken van de gemeente Oosterhout die zich op verschillende manieren willen inzetten voor hun omgeving. Gestart wordt met een groep van 10 jongeren. De werving start volgens de gemeente eind 2019/begin 2020. Interesse? Mail dan met: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen