112

Politie haalt ‘spookauto’ zonder kentekenregistratie van de snelweg

Foto: Oosterhout Nieuws

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een zogenaamde ‘spookauto’ zonder kentekenregistratie van de snelweg A27 gehaald.

Spookauto

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart zien agenten op de A27 bij Oosterhout een auto rijden die volgens de politiesystemen al in november 2019 geëxporteerd is. De auto is op dit moment niet op naam geregistreerd. De auto is direct aan de kant gezet en de 56-jarige bestuurder uit België krijgt een bekeuring voor het rijden in een auto die niet op naam is geregistreerd. De kentekenplaten en de auto zijn in beslag genomen. De man krijgt ook zijn auto terug als hij binnen 14 dagen kan aantonen dat de auto van hem is en op naam is geregistreerd.

Mobiel banditisme

De politie spoort deze ongeldige en valse kentekens actief op. Vooral buitenlandse kentekens worden vaak in verband gebracht met mobiel banditisme. Omdat de auto niet op naam staat, is het aantrekkelijk om zo’n auto te gebruiken voor criminele activiteiten. Ook voor andere weggebruikers is het van belang dat deze voertuigen van de weg worden gehaald, omdat deze niet verzekerd zijn. Daarnaast kunnen met deze auto’s ongelimiteerd verkeersovertredingen gepleegd worden en zijn ze niet APK-gekeurd, wat de verkeersveiligheid niet ten goede komt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen