Diverse politiecontroles en aanhouding internationaal gezochte man

Foto: Politie.nl

In het kader van de Week van de Veiligheid heeft de politie in samenwerking met de gemeentelijke handhavers verkeerscontroles gehouden.

Verkeerscontroles

Op dinsdag 6 oktober heeft de politie samen met de gemeentelijke handhavers diverse controles gehouden in het kader van de Week van de Veiligheid. Er werden verkeerscontroles gehouden, waarbij o.a. gecontroleerd is op snelheid, vasthouden mobiele telefoon en andere verkeersovertredingen. Ook werd er een ANPR voertuig ingezet, welke automatisch kentekenplaten scant van voorbijrijdende voertuigen. Er werd gecontroleerd op de:

  • Slotlaan / Slotjesveld
  • Bredaseweg
  • Hoofseweg
  • Patrijslaan
  • Oostpolderweg / Kreeksluisweg
  • Jan Steenlaan
  • Burgemeester Huijbregts Schiedonlaan

Hierbij zijn meerdere boetes uitgeschreven voor verkeersovertredingen, waaronder overschrijding van de maximum snelheid, vasthouden mobiele telefoon tijdens het rijden, rijden zonder rijbewijs op een bromfiets, gebruik verdrijvingsvlak en het niet dragen van de autogordel. Ook op donderdag 8 oktober zullen agenten en BOA’s in de hele stad actief zijn tijdens de actie Rent-a-Cop / Rent-a-BOA. Kijk voor meer informatie over die actie op de link onderaan dit artikel.

Aanhouding internationaal gesignaleerde man

Tijdens de controle op de Hoofseweg, viel een man op welke een mobiele telefoon vasthield tijdens het voorbijrijden op zijn snorfiets. Ogenschijnlijk maakte hij een foto danwel filmpje van de agenten en handhavers, die aan het werk waren op de controleplaats. Hij werd verderop staande gehouden door een motoragent. Bij controle van zijn personalia, bleek de man internationaal gesignaleerd te staan om overgeleverd te worden aan België, voor een strafbaar feit gepleegd in dat land. De 34-jarige man is hierop direct aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Breda. De procedure om hem over te leveren aan België is opgestart. Voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden, kan hij eveneens een bekeuring tegemoet zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen