Politie doet beroep op alertheid burgers om golf auto-inbraken te stoppen

Foto: Buurtpreventie Oosterhout

Politie vraagt Oosterhouters alert te zijn en 112 te bellen bij verdachte situaties in de nacht om auto-inbraken een halt toe te roepen.

Auto-inbraken

Op de website Buurtpreventie Oosterhout vraagt wijkagent Gre van der Vorst jouw hulp om de golf auto-inbraken te stoppen: “Zoals wellicht bekend, zijn in de afgelopen twee maanden in een paar nachten meerdere auto inbraken geweest in verschillende wijken. Bij deze inbraken ging het om een grove werkwijze, waarbij veel schade werd veroorzaakt.  De auto’s waren veelal van het merk BMW en Audi. De buit betrof airbags, navigatieapparatuur, audio apparatuur etc. Hopelijk blijft het een tijd rustig met deze inbraken, maar mocht het toch weer zo zijn dat een wijk door deze lieden bezocht wordt, willen wij hier toch wat meer werk van maken.”

Doe aangifte

Wijkagent van der Vorst gaat verder: “Dit betekent dat we een beroep doen op de alertheid van de burgers en daarbij niet te schromen 112 te bellen bij verdachte situaties in de nacht. Verder willen we vragen aan slachtoffers van deze vorm van auto inbraken direct melding te doen. Waar mogelijk zal de politie ter plaatse komen en ter plaatse ook een aangifte opnemen en nader onderzoek doen. Ook zal hierbij gekeken worden naar mogelijke sporen, die dan voor onderzoek veilig gesteld kunnen worden.”

Meld verdachte situaties

Ben jij slachtoffer van een auto-inbraak waarbij airbags, navigatieapparatuur, audioapparatuur of complete dashboards zijn ontvreemd, doe hiervan gelijk aangifte. Waar mogelijk komt de politie ter plaatse en neemt direct een aangifte op en doet ter plaatse nader onderzoek, zoals onderzoek naar sporen(dragers). Tevens vraagt de politie extra alertheid en verdachte situaties direct te melden, zodat zij hierop in kunnen spelen. Overdag kun je hiervoor contact opnemen met 0900-8844 en in de nacht met 112.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen