112

Politie houdt scooterdief aan dankzij geleende fiets van alerte burger

foto ter illustratie
foto ter illustratie
Foto: politie.nl

Twee jongens uit Breda (14 en 15 jaar) vluchtten maandagmiddag 3 mei in de omgeving van de Warandepoort voor de politie. Snel werd duidelijk waarom. Zij reden op een gestolen bromfiets.

Agent in auto

Agenten zagen die middag rond 16.00 uur twee personen op een bromfiets rijden. Wat opviel, was dat het voertuig aan de verkeerde kant van de Wilheminakanaal Zuid reed en vervolgens over het gras verder de wijk in ging. De agenten besloten de bromfiets te volgen om de twee personen te controleren. Toen de politie duidelijk maakte dat de bestuurder moest stoppen, sprong de passagier eraf en rende weg. De bestuurder van de bomfiets reed ook weg en wist eveneens te ontkomen.

Alerte getuige

Een alerte getuige had de achtervolging gezien en zag dat de bromfiets werd achtergelaten nabij de Warandepoort. Hierop werd de meldkamer gebeld. Aan de hand van het kenteken werd duidelijk dat het voertuig eind april in Breda was gestolen. Direct zijn de agenten naar de desbetreffende locatie gereden. Terwijl zij daar onderzoek deden, zagen zij twee jongens lopen. Bij het zien van de politie renden zij weg. Het bleek om de ontkomen bestuurder en passagier te gaan. Zij werden na een korte achtervolging te voet aangehouden. De gestolen bromfiets is in beslag genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen