Lever zonder consequenties je steek-, nep- en vuurwapens in

Foto: Pixabay License / MikeWildadventure

De overheid is een nieuwe campagne gestart om (nep) vuur- en steekwapens op straat te verminderen. Drop je knife en doe wat met je life.

Messenbezit onder jongeren tegengaan

Het doel van deze nieuwe campagne is om messenbezit onder jongeren tegen te gaan. Want een mes op zak is niet normaal en zeker niet cool. Het zorgt voor onveilige situaties. Als je immers een wapen op zak hebt, ben je eerder geneigd het te gebruiken. En dat met alle ellendige gevolgen van dien. “Een wapen op zak is verboden. Dat geldt voor alle soorten messen van stiletto’s tot aardappelschilmesjes. Als je niet kan aantonen bij de politie dat je een mes nodig hebt voor je beroep of opleiding, moet je er dus ook niet mee op straat lopen. Als de politie je pakt met een steekwapen krijg je een dikke boete. En je bent helemaal de pineut als je een verkeerd en agressief persoon tegen het lijf loopt”, aldus minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

Straffeloos inlevereren

Minister Dekker van Rechtsbescherming: “Een wapen dragen betekent te vaak: een wapen gebruiken. Zo loopt een woordenwisseling al snel uit in een steekpartij. Jongeren en wapens, die combinatie bannen we uit.’’ De campagne ontmoedigt dan ook wapenbezit door jongeren op te roepen hun wapens in te leveren. Ruim 200 gemeenten doen tussen 11 en 17 oktober mee aan de inzamelweek. Jongeren kunnen tussen deze dagen anoniem en straffeloos hun wapens inleveren.

Ook in Oosterhout

Ook in Oosterhout kun je wapens inleveren zonder consequenties. Op het politiebureau Dongemond aan het Europark wordt een inleverpunt ingericht. Hier is het mogelijk om steek- en vuurwapens in te leveren. Dat geldt ook voor nepwapens, want ook die zijn niet altijd van echt te onderscheiden. De wapens kunnen in de actieweek worden ingeleverd tussen 8.00 en 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op de onderstaande link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden