Katalysator van Toyota Prius gestolen in de Da Costastraat Oosterheide

Foto: George Smits

In de nacht van woensdag op donderdag is een katalysator van een Toyota Prius gestolen die geparkeerd stond aan de Da Costastraat.

Katalysator Toyota Prius

De eigenaar van een Toyota Prius keek donderdagmorgen vreemd op toen hij naar zijn auto liep die geparkeerd stond aan de Da Costastraat in de wijk Oosterheide. De katalysator was van zijn auto gestolen. De eigenaar laat aan Oosterhout Nieuws weten: “Van een monteur van Kwikfit hoorde ik dat we deze week al de vierde auto in Oosterhout zijn waarvan de katalysator werd geamputeerd. Het enige dat je nog op straat ziet liggen, zijn wat bouten, veren en doorgeknipte slangetjes.”

Snelle hit-and-run diefstal

De eigenaar vertelt verder: “Volgens de monteur zijn er kennelijk diverse (mogelijk Oosteuropese) bendes actief die deze snelle hit-and-run diefstallen uitvoeren. Krik eronder, stenen als extra steun en slopen maar. Minutenwerk en pleite. Schandalig en hondsbrutaal. Vooral de Prius schijnt in trek te zijn gezien de grote hoeveelheden edelmetalen die in de katalysator verwerkt zijn, maar ook andere auto’s (zeker hybride) blijven niet buiten schot.”

Duizenden euro’s schade

Een katalysator van een Toyota Prius levert op de zwarte markt ongeveer 100 tot 150 euro op. Maar de eigenaar van een dergelijke diefstal zit vaak met met duizenden euro’s schade. En met een beetje pech wordt de auto hierdoor economisch total-loss verklaard. De eigenaar wil iedereen dan ook waarschuwen met zijn bericht: “We moeten als burgers hier heel erg alert op zijn!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen