Politie neemt 103 kilo illegaal zwaar vuurwerk in beslag

Foto: Politie Basisteam Dongemond

De politie heeft op een adres in Oosterhout naar aanleiding van een anonieme tip 103 kilo illegaal zwaar vuurwerk in beslag genomen.

103 kilo zwaar vuurwerk

Naar aanleiding van een melding via  Meld Misdaad Anoniem is de politie op het spoort gekomen van een adres waar illegaal vuurwerk lag. De politie heeft dit adres dinsdag bezocht en vond hier 103 kilo zwaar vuurwerk. Het vuurwerk is door de politie in beslag genomen en afgevoerd. Tegen de bewoner wordt een proces verbaal opgemaakt. Over wat voor soort vuurwerk het gaat en in welke wijk deze woning staat is niet bekend gemaakt.

Vuurwerkverbod

Deze jaarwisseling geldt er voor consumenten een verbod op het afsteken, bezitten en vervoeren van oudejaarsvuurwerk in het hele land. Deze maatregel heeft het kabinet op 19 november 2021 aangekondigd. Wie betrapt wordt op het bezit of afsteken van vuurwerk riskeert flinke straffen. Het laten ontploffen van zwaar illegaal vuurwerk kost je per bom 400 euro. De straf voor het bezit van zwaar illegaal vuurwerk kan oplopen tot een eis van 15 maanden cel onvoorwaardelijk.

Overlast of schade?

Bij vermoeden van handel en/of opslag van illegaal vuurwerk, ernstige overlast en/of vandalisme kun je bellen met de politie op 0900 – 8844. Je kunt ook anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via de website www.meldmisdaadanoniem.nl Is er overlast van vuurwerk in een levensbedreigende situatie of agressie/ aanvallen tegen hulpverleners of anderen? Bel dan 112. Is de situatie niet direct levensbedreigend of gevaarlijk? Meld overlast dan bij de gemeente via de MijnGemeenteApp of gebruik de WaakSamenApp. Ziet je schade door vuurwerk in de openbare ruimte, dan kun je dat melden via de MijnGemeenteApp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen