Politie waarschuwt voor nepmail uit naam van de Belastingdienst

Foto: B_A by Pixabay

Politie basisteam Dongemond waarschuwt via social media voor een nepmail die wordt verzonden uit naam van de Belastingdienst.

Nepmail Belastingdienst

De politie waarschuwt via social media: “Sinds 1 maart kun je weer belastingaangifte doen. Oplichters spelen hier echter op in door een nepmail van de ‘Belastingdienst’ toe te sturen over een voorlopige aanslag. Het kan dus zijn dat je de komende tijd nog deze e-mail ontvangt! In het nepbericht wordt de indruk gewekt dat je aangifte al behandeld is. Op basis van deze voorlopige aanslag krijg je je geld terug.”

Meerdere varianten

“Zo gaan er nog meer nepberichten rond. Let dus goed op! De Belastingdienst vraagt nooit naar privégegevens per mail. De enige manieren waarop de Belastingdienst jou een bericht kan sturen is:

  • In mijn Belastingdienst
  • In je Berichtenbox op MijnOverheid. Je krijgt een e-mail zodra er post is over je aangifte.
  • Per post. De blauwe envelop valt een paar dagen later op de mat.

Mocht je toch zo’n nepbericht hebben ontvangen, trap er dan niet in en gooi het gelijk weg!”

Fraudehelpdesk

Op fraudehelpdesk.nl via de link onderaan dit artikel vind je nog diverse voorbeelden van nepberichten die uit naam van de Belastingdienst verzonden zouden zijn. Mocht je nog een ander nieuw nepbericht herkennen die binnenkomt en niet bij de voorbeelden staan, stuur die dan door naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen