112

Zes aanhoudingen na toevallige vondst hennepkwekerij Sterkenburg

Foto ter illustratie
Foto: politie.nl

Afgelopen woensdag is tijdens een integrale controle bij toeval een hennepkwekerij in een woning aan de Sterkenburg gevonden. Zes mensen zijn aangehouden.

Integrale controle

Op woensdag 13 april gingen de gemeente Oosterhout, woningbouw en politie samen op pad om een integrale controle te houden. Ze belden aan bij een woning aan de Sterkenburg in de wijk Strijen. De voordeur werd geopend maar op hetzelfde moment vluchtte er iemand aan de achterzijde de tuinen in. De geur van hennep kwam naar buiten. Deze verdachte werd direct aangehouden.

Aanhoudingen

Met een machtiging tot binnentreden ging de politie het huis binnen. In twee slaapkamers stonden 360 hennepplanten te groeien. Vier vrouwen zaten ook nog eens henneptoppen te knippen. In totaal werden zes verdachten aangehouden, vier vrouwen uit Tilburg tussen de 34 en 52 jaar, een man uit Tilburg van 38 jaar en de bewoner. De planten en toppen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Vijf van de zes verdachten zijn voor de nacht ingesloten. De zesde verdachte is in verband met medische redenen in vrijheid gesteld. Ze blijft gewoon verdachte. De recherche gaat de zaak verder onderzoeken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen