Judo en Jiu Jitsu examen bij de kerstboom van Chikara

Foto: Sportschool Chikara

De junioren en senioren van Sportschool Chikara weten dat op het moment dat in hun Dojo in activiteitencentrum de Slotjes de kerstboom staat, zij weer aan de beurt zijn om examen te doen. Op zondag 17 december maakten zes kandidaten zich klaar om aan de examencommissie, onder leiding van Sensei van Heugten, te laten zien dat zij de vaardigheden bezaten voor een volgende Kyu (band).

Gele band

De examentraining van de junioren en senioren van Chikara is elk jaar weer een speciale happening. De Judoka’s en Jiu Jitsuka’s in deze leeftijdscategorie moeten heel wat technieken laten zien om een volgende band te verdienen. Judoka Imke Wessels en  Jiu Jitsuka Boudewijn Meester deden examen voor hun gele band. Beiden lieten tijdens hun eerste examen aan de examencommissie zien dat ze een goede start met hun sport hebben gemaakt bij Sportschool Chikara. Heel goed gedaan Imke en Boudewijn, een goed begin is het halve werk.

Groene en Blauwe Band

Elroy Willart deed examen voor de groene band Judo. Met keurig uitgevoerde houdgrepen en werptechnieken liet hij zien dat hij een jaar hard getraind had. De glimlach op zijn gezicht liet aan alle toeschouwers zien dat hij enorm genoot van zijn sport, zelfs tijdens een spannend examen. Albert van der Zanden moest de commissie overtuigen dat hij de blauwe band Jiu Jitsu waardig was. Verplicht onderdeel van het blauwe band Jiu Jitsu examen is de Kime-No Kata. In deze Kata komen de verdedigingstechnieken aan de orde. Albert liet zien dat hij zich uitstekend kan verdedigen tegen verschillende aanvalsvormen. Voor het publiek zijn de aanvallen met een Katana, een echt lang Japans zwaard, erg mooi om te zien. Met een mooi oefengevecht tegen vier aanvallers sloot Albert zijn examen keurig af, prima gedaan. 

Eerste Dan Judo

Raymond Wessels begon gespannen aan zijn examen voor de eerste Dan Judo (zwarte band). Na een periode met zware fysieke omstandigheden, kon hij laten zien dat hij weer helemaal “terug “ was. Na het uitvoeren van de Naga-No Kata, viel de spanning geleidelijk van hem af.  Tijdens de knappe demonstratie van combinaties en overnames, echte wedstrijdtechnieken, kwam ook bij hem de glimlach weer op zijn gezicht. Sensei Johan van Heugten is erg trots dat Raymond  ondanks alles, vol heeft gehouden. Een knappe prestatie en nu op naar de 2e Dan.

Derde Dan Judo

Voor Jari de Hoogh was het een drukke ochtend. Jari deed examen voor de derde Dan Judo. Hiervoor moest hij drie Kata’s uitvoeren, de Naga-No Kata (de werptechnieken), Katame-No Kata (controle technieken), Gonosen-No Kata (overname technieken). De examencommissie was van mening dat hij dit zeer goed deed en hij de derde Dan Judo meer dan waard was. Een goede ochtend voor Sportschool Chikara. Sensei van Heugten was zichtbaar blij met de behaalde resultaten en slot na het uitreiken van de banden en diploma’s de examentraining trots af.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen