PromOosterhout haalt wielerwedstrijd BeNe Ladies Tour naar Oosterhout

Foto: archief nieuws.nl

Het is PromOosterhout wederom gelukt om een belangrijke wielerwedstrijd naar Oosterhout te halen. In 2018 start de BeNe Ladies Tour namelijk vanuit Oosterhout. Eerder werden er ook al succesvol etappes uit de EnecoTour en de Boels Ladies Rental Ladies Tour naar Oosterhout gehaald.

 

Start op 19 juli 2018

Van donderdag 19 tot en met zondag 22 juli 2018 wordt de vijfde editie van de BeNe Ladies Tour verreden. Het wordt uitkijken naar de opvolgster van Marianne Vos. In deze internationale wedstrijd voor vrouwen met het 2.1 UCI-statuut op de kalender, wordt uitgepakt met enkele opvallende nieuwigheden. De wedstrijd gaat van start in ons eigen Oosterhout. Hier staat op donderdag 19 juli in de vooravond de proloog op het programma. Er zal worden gereden van vanaf de Torenstraat via de Hoofseweg en de Lage Molenpolderweg terug naar de Torenstraat.

Verder in België

De dag daarna vertrekken de wielrensters naar het Belgische Merelbeke waar de roots ligt van Jolien D’hoore. De drievoudige Belgische kampioene, die deze rittenwedstrijd al twee keer kon winnen, wordt er alvast één van de toppers aan de start. “Mijn supporters krijgen niet veel de kans om me aan te moedigen in eigen streek. In de BeNe Ladies Tour zal dit dus wel kunnen en ik ben alvast blij om dergelijke topkoers in mijn omgeving te kunnen rijden” stelde Jolien D’hoore in een eerste reactie. Op deze tweede dag staat de koninginnenrit geprogrammeerd op een parcours met enkele stevige kuitenbuiters uit het Vlaamse voorjaar.

Sprintkanonnen

Op zaterdag 21 juli trekt de karavaan naar het Meetjesland. Op de nationale feestdag van België wordt er in Sint-Laureins eerst een korte rit verreden, ideaal voor de sprintkanonnen, waarna s‘ avonds nog een individuele tijdrit op het programma staat. Net zoals de voorgaande jaren wordt de finale op zondag 22 juli opnieuw in Zelzate verreden.

Rittenschema

  • Donderdag 19 juli 2018: Proloog in Oosterhout
  • Vrijdag 20 juli 2018: rit in lijn in Merelbeke
  • Zaterdag 21 juli 2018: rit in lijn en avondtijdrit in Sint-Laureins
  • Zondag 22 juli 2018: finalerit in lijn in Zelzate
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen