Michael Pannekoek vice-kampioen van Nederland!

Op de Nederlandse kampioenschappen tot 18 jaar is Michael Pannekoek van Bliemer Arashi Sport 2e van Nederland geworden in sporthal T-Kwadrant te Tilburg! In de finale moest hij zijn meerdere erkennen in Vince Klijsen die op de Zuid-Nederlandse ook al de titel opeiste.

Een week eerder werd Michael maar 5e, terwijl zijn broer Patrick kampioen werd in het Belgische Ingelmunster! Vera Wandel werd een week eerder voor de 4e keer Open West-Brabants kampioen in Wouw. Hier haalde Brandon Valkenburg een mooie 4e plek door van een Engelse judoka te winnen.  25 jaar Arashi blijft medailles opleveren.

In Tilburg werd door de gebroeders Pannekoek niet op medailles gerekend. De echte vorm was er niet. Patrick Pannekoek verloor de 1e ronde van een gretige Vince Klijsen. In de verliezersronde stond hij dik voor, maar liet zich verassen met een armklem. Een week eerder ging het veel beter. In Ingelmuster-België, versloeg hij al zijn tegenstanders, waaronder een nationaal Belgische medaillewinnaar! Michael Pannekoek verloor hier voor de 3e plaats, dus een slechte generale. Eerder werd Michael Pannekoek al 2e van Nederland in de -15 jaar en vorig jaar werd hij verrassend 3e op de Nederlandse tot 18 jaar.

Moeizame start van het jaar

Dit jaar startte hij moeizaam, hij kwam achter en moest knokken tot in de laatste minuut om met een knal te winnen van een judoka uit Midden Nederland. In de 2e ronde versloeg hij met 2 wazari’s zijn tegenstander uit Amsterdam. In de halve finale moest Blom uit Maastricht eraan geloven! Michael was op dreef, combineren, overnemen en opnieuw in de finale van het NK! Op de Zuid-Nederlandse verloor hij in de finale van Vince Klijsen, maar nu wilde hij het anders laten verlopen! Helaas liep Michael met alle ogen op hem gericht in een armklem en wilde niet aftikken. Verloren en een geblesseerde arm! Heel knap een derde nationale medaille! Dit is niet voor iedereen weggelegd.

Trotse ouders en coaches

Een week eerder pakte andere grootheid Vera Wandel opnieuw de Open Westbrabantse titel in Wouw. Het toernooi wordt traditioneel ook aangedaan door vele gerenommeerde judoclubs van Nederland, Engeland en Duitsland. Op de vroege zondag ochtend moest Vera nog eerst goed wakker worden en heeft er wat langer over gedaan om in de kwart finale haar eerste ippon van de dag te maken: beenworp Osotogari gevolgd door een houdgreep. De halve finale won Vera snel met ippon door eerst met armworp Taiotoshi een wazari te scoren en het met een houdgreep af te ronden. De finale partij was tegen de rivale uit Haarlem van Topjudo Kenamju.

Juiste tactiek

Samen met de coach papa had Vera een plan van aanpak bedacht om de ‘nekpakking’ van haar tegenstander te kunnen bestrijden. Het bleek een juiste tactiek te zijn en binnen 1 minuut had Vera 2 wazari’s met haar schouderworpen de winst binnen. As. zondag voor haar de Zuid-Nederlandse, waar ze een ticket probeert te pakken voor haar NK tot 15 jaar in het Groningse Leek.