Vera Wandel 3e op NK judo in Groningse Leek

Vera (uiterst rechts) met de bronzen plak

Zaterdag 7 april werd in het sportcentrum Leek in Groningen het Nederlands Kampioenschap Judo tot 15 jaar gehouden. Na brons vorig jaar werd nu opnieuw een derde plaats behaald door Vera Wandel in de categorie tot 15 jaar.

Nederlandse Kampioenschappen

Zaterdag werd in het Groningse Leek een van de belangrijkste judoevenementen van het jaar gehouden: Nederlandse kampioenschappen in de leeftijdscategorie tot 15 jaar, waar de beste jonge judoka’s uit de 7 Nederlandse districten streden voor de Nederlandse titel.

2 x Wazari

De 12 jarige Vera Wandel wist zich tijdens de Zuid-Nederlandse kampioenschappen te kwalificeren door kampioen te worden. Vera had een voortvarende start en scoorde binnen de maximale tijd 2x wazari met een countertechniek tegen haar Noord-Hollandse tegenstander. Wandel heeft het laatste jaar bijna alles gewonnen wat er te winnen is in binnen -en buitenland. Vorige week met Pasen werd ze nog kampioen in het Deense Kopenhagen!

3 x straf in de kwartfinale

De kwartfinale tegen Glenn Warners van Kenamju werd een zware tegenvaller! Wandel had maar één doel: kampioen van Nederland worden. Op de West-Brabantse versloeg Wandel haar in de finale, maar deze keer was Warner super voorbereid en hier was Vera niet op bedacht en liep dus al snel achter de feiten aan. Warner scoorde een terechte wazari, maar beide meiden kregen ook 2 straffen. Door een aanval van Vera zonder pakking kreeg ze haar 3e straf en verloor ze.

Troostfinale

Twintig minuten waren nodig om het verlies te verwerken. In de verliezersronde werd afgerekend met Nora Smit. Zij kwam in een driehoeksverwurging. Tegen Stofberg werd ook een korte partij met Ippon winst. Voor brons moest er gewacht worden, omdat alle medaille wedstrijden in het finaleblok gedraaid werden. Lang wachten voor een korte wedstrijd, binnen 10 seconden scoorde Wandel met een binnenwaartse beenmaai Ippon en werd hiermee opnieuw derde van Nederland! Geen Goud, maar toch weer een nationale medaille erbij en een ervaring rijker.

22e nationale medaile voor Bliemer Arashi Sport

Voor Bliemer Arashi Sport de 22e nationale medaille in 25 jaar! Het is een hele mooie ervaring om aan het NK deel te nemen, die maar weinig wedstrijdjudoka’s mee mogen maken. Op de Europacup in Berlijn voor cadetten verloor Michael Pannekoek in de eerste ronde van de Duitse kampioen, omdat hij veel te gretig was. Helaas kwam de Duitser niet verder en daardoor was Pannekoek klaar.